Nov MP intervju: dr. Neža Finžgar - ENVIT d.o.o.

Avtor Maja Borštnik — 14.06.2011
Komentiraj!
ENVIT d.o.o., zmagovalec lanskega tekmovanja start-up podjetij, trži tehnologijo čiščenja s kovinami onesnaženih zemljin, ki je bila razvita na Biotehniški fakulteti v Ljubljani. Ekipo sestavljajo raziskovalci, ki želijo uspešnost razvite tehnologije dokazati še z njeno tržno uspešnostjo.
Nov MP intervju: dr. Neža Finžgar - ENVIT d.o.o.

Nov MP intervju: dr. Neža Finžgar - ENVIT d.o.o.

Podjetje Envit d.o.o., ki je bilo ustanovljeno v decembru 2009, se ukvarja s sanacijo onesnaženih območij, predvsem s čiščenjem tal. Sodelujejo pri nadaljnjem razvoju tehnologije in hkrati že razvijajo nove tehnologije s področja varstva okolja. Izvajajo tudi meritve kovin in njihove biodostopnosti v zemljinah in sedimentih.

Podjetje je v raziskavi trga ugotovilo, da je v Evropi vsaj 90.000 s težkimi kovinami onesnaženih območij, ki zahtevajo takojšnje ukrepanje. Njihova inovativna in patentirana tehnologija povečuje učinkovitost odstranjevanja težkih kovin iz onesnaženih tal in primerjalno nižje stroške sanacije.

Podjetje je leta 2010 na konferenci PODIM prejelo nagrado za slovenski start:up leta 2010 in prejelo denarno nagrado v višini 10.000 EUR.

Več v MP intervjuju: dr. Neža Finžgar - ENVIT d.o.o. >>

Prijavi se na e-novice!