Nov MP intervju: Filip Muki Dobranić – Zavod Hekovnik

Avtor — 11.09.2012
Hekovnik je okolje, ki nudi podporo posameznikom na poti do njihovega start-up podjetja ter tako omogoča skupno deljenje znanja in medsebojno pomoč pri reševanju poslovnih ter tehnoloških problemov. Trenutno Hekovnik šteje preko 70 članov.
Nov MP intervju: Filip Muki Dobranić - Zavod Hekovnik

Nov MP intervju: Filip Muki Dobranić – Zavod Hekovnik (Vir slike: Facebook)

Hekovnik nudi svojim članom:

  • osnovno delovno okolje (miza, internet, whiteboardi),
  • skupnost v tehnološke startupe usmerjenih posameznikov,
  • podporne dogodke v obliki tehnoloških in poslovnih delavnic ter predavanj.

Trenutno Hekovnik šteje preko 70 članov, ki se prosto družijo, tedensko pa sta organizirani vsaj dve delavnici. Prav tako pa so odprti za vse nove ideje in pobude, zato je ključno, da slišijo čim več mnenj, želja in vizij, ki bodo to skupnost naredilo še boljšo. Dobrodošli so tako tisti z lastnimi projekti, kot tisti, ki jih še iščete.

Ideja za hišo v Silicijevi dolini se je po glavah ustanoviteljev valjala že kar nekaj let. Ko pa so ugotovili, da bodo miselnost Silicijeve doline v Slovenijo prenesli le s konstantnim pretokom startupov iz Slovenije v Silicijevo dolino in nazaj, so vedeli, da je startup hiša prava rešitev.

Startup hiša bi slovenskim startupom nudila podporno okolje in začetno točko, hkrati pa bazo za časa njihovega bivanja v dolini in iskanja investitorjev, hkrati pa bi služila kot referenčna točka javne podobe slovenskih startupov v Silicijevi dolini.

Več o tem si preberite v MP intervjuju: Filip Muki Dobranić – Zavod Hekovnik >>

Oznake: , ,