Nov MP intervju: Ivana Florencia Oven – Čokoljana

Avtor — 10.10.2013
26. oktobra se bo odvijal največji čokoladni sejem v Sloveniji - Čokoljana, kjer se bo več kot trideset razstavljalcev predstavljalo s svojimi dobrotami na stojnicah Ljubljanske tržnice. Do takrat pa vas vabimo k branju kratkega intervjuja z vodjo projekta - Ivano Florencia Oven.
Nov MP intervju: Ivana Florencia Oven - Čokoljana

Nov MP intervju: Ivana Florencia Oven – Čokoljana (Vir slike: Facebook.com)

26. oktobra se bo v Ljubljani odvijal največji čokoladni sejem v Sloveniji – Čokoljana. Kako se je vse skupaj začelo oz. kaj vas je spodbudilo k organizaciji tovrstne prireditve?

V študentskem Združenju Management group, ki deluje na Ekonomski fakulteti, smo organizirali mednarodni projekt International week Slovenia. Sodelovali smo z mladim podjetnikom Andražem Gavezom, ustanoviteljem spletne trgovine mojačokolada.si, ki nam je podaril unikatne čokolade, da smo se zahvalili partnerjem. Pri pogovoru z njim je nastala ideja o edinstvenem čokoladnem dnevu v prestolnici.

Idejo sem predstavila takratni predsednici združenja Tanji Malovrh, ki je podprla projekt in smo sestavili ekipo. Kasneje je projekt postal prevelik za študentsko organizacijo, zato smo šli ven iz organizacije, našli podporo pri Gorazdu Potočniku, ki nam je omogočil, da poteka poslovanje prek njegovega podjetja Sladkozvočje s.p. in sestavili ekipo na novo z aktivnimi študenti različnih smeri.

Še vedno sodelujemo s združenjem MG in bo del pridobljenih sredstev namenjenih združenju, ostali del pa podjetniškemu »peskovniku« Ustvarjalnik.

Spodbudila me je seveda čokolada 🙂 V večji meri pa seveda ideja, da ustvarjam lasten projekt in želja pridobiti čim več znanja in izkušenj. Nekako sem se vrgla v vodo, v območje neudobja, saj prej nisem imela nekih večjih izkušenj v organizacij dogodkov in sem se sproti marsikaj naučila.

To znanje in izkušnje si pa želim prenesti naprej, zato smo prišli do ideje, da dijakom omogočimo, da razvijejo svoje lastne čokoladne ideje in hkrati postavimo tudi njih v območju neudobja, kjer se oseba največ nauči in poveča svojo iznajdljivost. 

Več si preberite v MP intervjuju: Ivana Florencia Oven – Čokoljana >>


Oznake: , , , ,