Nov MP intervju: Ivana Florencia Oven – Čokoljana

Avtor — 10.10.2013
26. oktobra se bo odvijal največji čokoladni sejem v Sloveniji - Čokoljana, kjer se bo več kot trideset razstavljalcev predstavljalo s svojimi dobrotami na stojnicah Ljubljanske tržnice. Do takrat pa vas vabimo k branju kratkega intervjuja z vodjo projekta - Ivano Florencia Oven.
Nov MP intervju: Ivana Florencia Oven - Čokoljana

Nov MP intervju: Ivana Florencia Oven – Čokoljana (Vir slike: Facebook.com)

26. oktobra se bo v Ljubljani odvijal največji čokoladni sejem v Sloveniji – Čokoljana. Kako se je vse skupaj začelo oz. kaj vas je spodbudilo k organizaciji tovrstne prireditve?

V študentskem Združenju Management group, ki deluje na Ekonomski fakulteti, smo organizirali mednarodni projekt International week Slovenia. Sodelovali smo z mladim podjetnikom Andražem Gavezom, ustanoviteljem spletne trgovine mojačokolada.si, ki nam je podaril unikatne čokolade, da smo se zahvalili partnerjem. Pri pogovoru z njim je nastala ideja o edinstvenem čokoladnem dnevu v prestolnici.

Idejo sem predstavila takratni predsednici združenja Tanji Malovrh, ki je podprla projekt in smo sestavili ekipo. Kasneje je projekt postal prevelik za študentsko organizacijo, zato smo šli ven iz organizacije, našli podporo pri Gorazdu Potočniku, ki nam je omogočil, da poteka poslovanje prek njegovega podjetja Sladkozvočje s.p. in sestavili ekipo na novo z aktivnimi študenti različnih smeri.

Še vedno sodelujemo s združenjem MG in bo del pridobljenih sredstev namenjenih združenju, ostali del pa podjetniškemu »peskovniku« Ustvarjalnik.

Spodbudila me je seveda čokolada 🙂 V večji meri pa seveda ideja, da ustvarjam lasten projekt in želja pridobiti čim več znanja in izkušenj. Nekako sem se vrgla v vodo, v območje neudobja, saj prej nisem imela nekih večjih izkušenj v organizacij dogodkov in sem se sproti marsikaj naučila.

To znanje in izkušnje si pa želim prenesti naprej, zato smo prišli do ideje, da dijakom omogočimo, da razvijejo svoje lastne čokoladne ideje in hkrati postavimo tudi njih v območju neudobja, kjer se oseba največ nauči in poveča svojo iznajdljivost. 

Več si preberite v MP intervjuju: Ivana Florencia Oven – Čokoljana >>

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje