Mlado podjetje TFStoritve d.o.o. se predstavi

Tadej Prašnikar, Davor Gričar, Robert Tajnšek in David Jager so člani ekipe mladega, a perspektivnega podjetja TFStoritve d.o.o. Primarno se ukvarjajo z razvojem mobilnih aplikacij, a kreirajo tudi spletne strani in namizne aplikacije.
Nov MP intervju: TFStoritve d.o.o.

Nov MP intervju: TFStoritve d.o.o.

Ekipo sestavljajo Robert Tajnšek, Tadej Prašnikar, David Jager in Davor Gričar. Vsi so pozitivni, široko izobraženi in visoko kreativni. Produkti, ki jih ustvarijo, niso narejeni na hitro, v njih so duše njih vseh in trudijo se, da so v samem vrhu kvalitete.

Programirati so začeli na faksu, bila je ena ideja, kar naenkrat pa je bilo popisanih več a4 listov s kratkimi opisi in “codenami” aplikacij. Štirje sošolci iz Univerze v Mariboru FERI, smer RIT in dobri prijatelji so začeli razmišljati o podjetniški poti.

Najprej so se dobivali v različnih gostilnah zgolj za možgansko viharjenje. Po ogromno neprespanih noči in celodnevnem programiranju, projektiranju je nastala prva Weatherlove različica. Seveda se takrat še aplikacija ni tako imenovala. Pot do imena, grafičnega designa je bila res dolga. Takrat še niso imeli pisarne, niti skupnega prostora. Programirali so vsak pri sebi doma, se pogovarjali preko gtalka, delili izvorno kodo preko git protokola in projektirali v gostilnah. Potem so se začeli dobivati enkrat pri enem kolegu, drugič pri drugem, a tako se ni dalo več delati, zato so si dobili pisarno. Pri tem jim je bila v veliko pomoč Občina Nazarje, kjer imajo tudi pisarno.

Žal jim slovenska zakonodaja oz. Google sam onemogoča, da prodajajo Weatherlove in ostale Android aplikacije direktno iz Slovenije, zato zaenkrat še čakajo, da ustanovijo podjetje tudi (verjetno) v ZDA. Pri nas že imajo registrirano podjetje TFStoritve d.o.o. Menijo, da je Weatherlove konkurenčen produkt, saj o tem govorijo tudi visoki prenosi in dobre ocene uporabnikov, katerih je že preko 500, vendar imajo problem z denarjem pri pridobitvi kvalitetnih vremenskih podatkov, ki bi bili na voljo za cel svet.

Trudili so se, da bi dobili tudi kakšno finančno pomoč v obliki angelov, nekaj malega so delali tudi na tem, da bi jih sprejel inkubator, a od tega ni bilo nič. Morda so krivi sami, ker so se želeli na noge postaviti povsem samostojno. V načrtu imajo tudi nekaj velikih projektov za katere bodo potrebovali finančno pomoč, kajti razvoj velikih projektov traja predolgo, da bi se samovzdrževali. Za večje projekte so pripravljeni oditi tudi v San Francisco.

Ostale njihove aplikacije na Playu so še a! Commands, eggster! in Pod Alpami.

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje