Nov MP intervju: Urška Sršen – BabyWatch

Avtor — 23.01.2014
V tokratni MP zgodbi si preberite intervju s podjetnico Urško Sršen, soustanoviteljico startupa BabyWatch. Ekipa mladega podjetja, ki je pobralo že številne nagrade na večih tekmovanjih, je pred kratkim vstopila v Y Combinator, svetovno znan pospeševalni program v Silicijevi dolini!
Nov MP intervju: Urška Sršen - BabyWatch

Sandro in Urška, BabyWatch

BabyWatch je izdelek, ki razveseljuje nosečnice in njihove partnerje. Na kratko nam opišite, kako deluje in kakšne prednosti prinaša uporabniku.

BabyWatch je podjetje, ki se ukvarja z razvojem digitalnih sistemov in visoko tehnoloških izdelkov za prenatalno in neonatalno skrb.

Naš prvi istoimenski izdelek je sistem, ki nosečnicam in njihovim bližnjim omogoča, da s pomočjo prenosne BabyWatch ultrazvočne slušalke, priključene na pametni telefon, poslušajo plodov utrip srca ter delijo te trenutke s svojimi bližnjimi preko BabyWatch aplikacije.

BabyWatch aplikacija bodočim mamicam prav tako omogoča sledenje drugih znakov nosečnosti in nalaganje teh podatkov na GlobalBeat platformo, ki bo na voljo uporabnicam v začetku februarja. Naš drugi produkt, Tedi, je v razvojni fazi in je namenjen mladim staršem, ki želijo boljši nadzor nad okoljem v katerem njihov novorojenček spi in jim pomaga pri razumevanju otrokovih potreb v teh prvih trenutkih.

Kako ste prišli do ideje? Če imate, nam zaupajte kratko anekdoto iz tega začetnega obdobja.

Do ideje smo prišli čisto spontano. Moj soustanovitelj Sandro se je pred projektom BabyWatch ukvarjal z razvojem IT sistemov v zdravstvu in bančništvu. Preko mene je spoznal mojo mamo, večletno predstojnico Kliničnega oddelka za perinatologijo na Ginekološki kliniki v Ljubljani, ki je postala naš mentor in vir navdiha. 

Preko njenega dela na Ginekološki kliniki smo spoznali številne težave s katerimi se srečujejo zdravniki in nosečnice, predvsem pa ugotovili, kako so se potrebe bodočih mamic nove generacije spremenile in zahtevajo nov pristop k skrbi v nosečnosti.

Več v MP intervjuju: Urška Sršen – BabyWatch >>

Oznake: , ,