Nov način vključevanja v televizijske oddaje: XLAB-ov videokonferenčni sistem

Avtor — 18.02.2011
Slovensko podjetje XLAB omogoča izvedbo videokonferenc v živo v novi televizijski pogovorni oddaji Trikotnik, ki jo predvajajo na drugem programu TV Slovenija.
Nov način vključevanja v televizijske oddaje: XLAB-ov videokonferenčni sistem

XLAB-ova videokonferenca v živo v novi televizijski pogovorni oddaji Trikotnik. (Vir slike: http://www.sxc.hu/)

Na drugem programu TV Slovenija so lansirali novo interaktivno pogovorno oddajo Trikotnik. Oddaja gledalcem omogoča živo vključevanje prek spletne videokonference, kar predstavlja novost v tovrstnih oddajah. Spletna videokonferenca, ki so jo razvili v podjetju XLAB je zasnovana enostavno in je dostopna vsakomur, ki želi deliti mnenje in sodelovati v oddaji.

Oddaja Trikotnik uvaja interaktiven in sodoben medij – videokonferenco za občinstvo, ki je namenjena vsem gledalcem, saj omogoča, da se prek spleta neposredno vključijo v pogovor in izrazijo mnenje, postavijo vprašanja in soustvarjajo oddajo.

Videokonferenčni sistem v oddaji podpira rešitev ISL Groop podjetja XLAB, ki je pridružen član Tehnološkega parka Ljubljana in že od leta 2003 na trgu nudi storitve za spletno komuniciranje.

XLAB se lahko pohvali z mnogimi rešitvami, ki jih uporablja že več kot 70.000 podjetij po vsem svetu:

  • rešitve za podporo na daljavo,
  • dostop do oddaljenega računalnika in
  • spletni pogovori in videokonference.

 

XLAB-ova rešitev za spletno videokonferenco, ISL Groop, omogoča spontano vključitev posameznika, kot zunanje občinstvo v dogodek preko spleta. Naj bo to televizijska oddaja, konferenca ali seminar, nastop na sejmu ali sestanek v podjetju. Za tovrstno sodelovanje zunanji sodelujoči potrebujejo zgolj povezavo v spletno videokonferenco, priporočljiva pa sta tudi spletna kamera in slušalke z mikrofonom.

 

Vir: Barbara Viškovič, Marketing&PR, XLAB d.o.o.


Oznake: ,