Nov način za izmenjavo glasbe

Že leta in leta traja boj glasbenih založb proti piratski distribuciji glasbe. Kar nekaj mladih podjetij se ukvarja z novo rešitvijo na tem področju: brezplačno izmenjavo glasbe po sistemu 'peer to peer' s pomočjo oglasov.
Nov način za izmenjavo glasbe

Ali bo projekt uspešen?

Eno izmed teh podjetij je Qtrax. S poslovanjem bodo predvidoma začeli septembra, sedaj pa se pospešeno pogajajo z največjimi glasbenimi založbami. Pogodbe so zaenkrat podpisali že z Warner Group Music ter EMI Group, danes pa naj bi objavili tudi sodelovanje s Sony BMG Music Entertainment. Z največjimi so torej že dogovorjeni, z mnogimi pa se še pogajajo.

Sistem naj bi deloval podobno kot delujejo televizijske oddaje: te so namreč pri komercialnih televizijah financirane izključno iz oglasov. Izmenjava glasbenih datotek bo potekala s podobnimi ‘peer to peer’ programi, kot so v uporabi sedaj. To je tudi eden izmed razlogov za morebitni uspeh projekta.

Želeno glasbo se bo iskalo preko Qtraxovih iskalnikov. Če bo za iskano pesem dogovorjeno, da se lahko prenaša na ta način, jo bo iskalnik odobril in omogočil prenos. Seveda bo v zameno potrebno pregledati nekaj oglasov. V začetni fazi bo uvedena omejitev števila poslušanj. Izbrano pesem bo možno poslušati do petkrat. V primeru, da bo uporabniku izbor ustrezal bo pesem lahko kupil.

Direktor Qtraxa ocenjuje, da bodo sprva večji del zaslužka dobili od prodaje glasbe, kasneje pa bo oglaševanje prineslo čedalje večji kos pogače.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje