Nov način za izmenjavo glasbe

Že leta in leta traja boj glasbenih založb proti piratski distribuciji glasbe. Kar nekaj mladih podjetij se ukvarja z novo rešitvijo na tem področju: brezplačno izmenjavo glasbe po sistemu 'peer to peer' s pomočjo oglasov.
Nov način za izmenjavo glasbe

Ali bo projekt uspešen?

Eno izmed teh podjetij je Qtrax. S poslovanjem bodo predvidoma začeli septembra, sedaj pa se pospešeno pogajajo z največjimi glasbenimi založbami. Pogodbe so zaenkrat podpisali že z Warner Group Music ter EMI Group, danes pa naj bi objavili tudi sodelovanje s Sony BMG Music Entertainment. Z največjimi so torej že dogovorjeni, z mnogimi pa se še pogajajo.

Sistem naj bi deloval podobno kot delujejo televizijske oddaje: te so namreč pri komercialnih televizijah financirane izključno iz oglasov. Izmenjava glasbenih datotek bo potekala s podobnimi ‘peer to peer’ programi, kot so v uporabi sedaj. To je tudi eden izmed razlogov za morebitni uspeh projekta.

Želeno glasbo se bo iskalo preko Qtraxovih iskalnikov. Če bo za iskano pesem dogovorjeno, da se lahko prenaša na ta način, jo bo iskalnik odobril in omogočil prenos. Seveda bo v zameno potrebno pregledati nekaj oglasov. V začetni fazi bo uvedena omejitev števila poslušanj. Izbrano pesem bo možno poslušati do petkrat. V primeru, da bo uporabniku izbor ustrezal bo pesem lahko kupil.

Direktor Qtraxa ocenjuje, da bodo sprva večji del zaslužka dobili od prodaje glasbe, kasneje pa bo oglaševanje prineslo čedalje večji kos pogače.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje