Nov razpis evropske komisije v sklopu 7. Okvirnega programa

Avtor — 29.07.2010
Evropska komisija je napovedala nov razpis v okviru katerega bo v raziskave in inovacije vložila 6,4 milijarde EUR, kar je doslej največja naložba Evrope v raziskave in inovacije.
Nov razpis evropske komisije v sklopu 7. Okvirnega programa

Evropska komisija je napovedala nov razpis v okviru katerega bo vložila doslej največjo naložbo v raziskave in inovacije. (vir slike: http://ec.europa.eu/)

Sredstva bodo na voljo za pomoč pri napredku na področju znanosti, izboljšanju konkurenčnosti Evrope in reševanju družbenih vprašanj, kot so podnebne spremembe, varnost preskrbe z energijo in hrano, zdravstvo in staranje prebivalstva. Sredstva bo prejelo približno 16.000 udeležencev iz raziskovalnih organizacij, univerz in industrije, vključno z okoli 3.000 malimi in srednje velikimi podjetji.

Omenjena sredstva bodo dodeljena v okviru t. i. razpisov za zbiranje predlogov, ki bodo izpeljani in ocenjeni v naslednjih 14 mesecih. Naložbeni sveženj, ki zajema široko paleto znanstvenih disciplin, področij politike in gospodarskih področij predstavlja gospodarsko spodbudo, ki naj bi ustvarila več kot 165.000 delovnih mest. Več informacij o razpisu, odgovore na najpogostejša vprašanja in spletne povezave o razpisu ter komisiji najdete tukaj.

 

Vir: http://www.tia.si/


Oznake: ,