Nov rekorder Kickstarterja: pametna ura Pebble Time

Pebble Time je nov rekorder portala za množično financiranje: v 30 minutah je zbral milijon dolarjev. V manj kot treh urah ga je podprlo več kot 20 tisoč ljudi, prvotni cilj pa je trenutno presežen 12-krat. Trenutno je zbral več kot 8 milijonov dolarjev, kampanja pa se je šele komaj začela.
Nov rekorder Kickstarterja: pametna ura Pebble Time

Pebble je novi rekorder Kickstarterja (Vir slike: Kickstarter.com)

Osvežitev: Preko 53 tisoč podpornikov je naročilo že za skoraj 12 milijonov dolarjev ur (1. 3. 2015).

Pebble je že stari znanec Kickstarterja. Ustvarjalci so začetno investicijo v vrednosti 100 tisoč dolarjev za projekt iskali že pred tremi leti. V enem mesecu, kolikor trajajo kampanje, so zbrali prek 10 milijonov dolarjev, lani decembra pa prodali milijonto pametno uro. Tokratni Pebble ima zaslon z barvnim e-papirjem, pohvali se lahko z zmogljivo baterijo, ki zdrži dolgih 7 dni, in novim uporabniškim vmesnikom, ki uporabniku pomaga usklajevati dnevne obveznosti. Poleg vseh danosti navadne ročne ure – priročne debeline in ergonomske oblike – uporabnik lahko s Pebblom Time pošilja sporočila in glasovno odgovarja na opozorila oz. klice – vgrajen ima namreč tudi mikrofon.

Kot je povedal Eric Migicovsky, ustanovitelj Pebbla, so se pri snovanju zaslona oprli predvsem na tehnologijo, ki jo ponuja e-papir. V primerjavi z LCD in OLED je tak zaslon lahko vedno prižgan, baterija pa lahko zdrži tudi sedem dni in več.

Sam uporabniški vmesnik novega Pebbla je organiziran v obliki časovnice, odtod tudi dodano ime Pebble Time. Opozorila, novice, opomniki in dogodki so tako namesto v posameznih aplikacijah razporejeni kronološko. Z enim klikom se tako lahko uporabnik premika med dejavnostmi, časovnica pa je povezana s koledarjem, alarmi in aplikacijami ter relevantne informacije organizira v pregledno obliko.

Slovenci s prvo platformo za digitalne znake s tehnologijo e-papirja >>

Zakaj je Pebble Time pametna ura? Predvsem ker zmore več kot samo kazati čas – pravzaprav je ura le še stranskega pomena. Podatki na zaslonu so dobro vidni tudi na soncu, ura pa prikazuje tudi opozorila o klicih in sporočilih, tako SMS-ih kot tistih na družbenih omrežjih, ki jih sprejemamo na telefonu. Uporabimo jo lahko za upravljanje z glasbo ali za športne aktivnosti. Vsi navdušeni programerji se bodo lahko še malce igrali in razvijali aplikacije – Pebble namreč ponuja odprto platformo.

Pebble Time je vodoodporna pametna ura, zaslon pa prekriva steklo, odporno na praske. Okvir je narejen iz nerjavečega jekla, preostali elementi pa so iz polikarbonata. V paketu so tudi paščki iz silikona, a jih bolj modno navdahnjeni lahko zamenjajo z drugimi.

Uro si trenutno na Kickstarterju lahko privoščite za 179 dolarjev oziroma 158 evrov. Redna cena ure bo sicer 199 dolarjev oziroma dobrih 175 evrov, na voljo pa bo že maja.

Podjetje, ki je ustvarilo Pebble, trenutno šteje 130 zaposlenih, a se zanesljivo še širi. Med drugim so obvestilo o iskanju novih delovnih moči objavili kar v sami kampanji na Kickstarterju.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje