Video: Nov slovenski projekt na Indiegogo – Patron

Na Indiegogo se je pričelo zbiranje sredstev za nov slovenski projekt, imenovan Patron. Gre za inovacijo na področju doziranja medicinskih tekočin, ustvarila pa sta jo podjetnika Luka Freyer in Primož Pucihar.
Video: Nov slovenski projekt na Indiegogo - Patron

Nov slovenski projekt na Indiegogo: Patron (Vir slike: Indiegogo)

Veliko ljudi šele takrat, ko se sooči z zdravstvenimi težavami, ugotovi, da je rokovanje z zdravili v obliki past, olj in voskov precej zahtevno, saj za to skoraj nikjer ni mogoče kupiti primernih in cenovno dostopnih pripomočkov. 

Težave se pojavljajo predvsem pri natančnosti doziranja, saj je velikokrat zelo težko oceniti, koliko zdravila smo zares zaužili, kar ima lahko za posledico dodatne zdravstvene težave zaradi predoziranja. Zagotovo je velik problem tudi to, da lahko pri neprevidnem rokovanju vsebino embalaže hitro okužimo z bakterijami in virusi iz okolice, kar ima prav tako lahko neprijetne posledice za zdravje bolnika. Dodatne težave so še puščanje embalaže, saj je ta ponavadi krhka in se hitro poškoduje, ter to, da embalaža ne omogoča segrevanja, ki je za doziranje nekaterih zdravil nujno potrebno. 

Podjetnika Luka Freyer in Primož Pucihar sta se odločila, da bosta rešila omenjeno problematiko in ustvarila edinstven produkt, ki sta ga poimenovala Patron. Da bi si zagotovila denarna sredstva, potrebna za zagon množične proizvodnje, sta se obrnila na med slovenci tudi sicer izjemno priljubljeno crowdfunding platformo Indiegogo. 

Podprite projekt na Indiegogo >>

Da bi njun projekt lahko zaživel, morata zbrati vsaj 45 tisoč dolarjev, a v primeru neuspešnega financiranja zbrani denar vseeno odneseta domov, odštevši 9 odstotno provizijo platforme Indiegogo. Odločila sta se namreč za t. i. fleksibilno kampanjo. Zbiranje sredstev se je pričelo s 3. septembrom, zaključi pa se z 3. oktobrom. 

Oglejte si kratek predstavitveni video projekta:

YouTube

Podprite projekt na Indiegogo >>

Oznake: , , ,