Nov slovenski projekt na Kickstarterju: Glovys

Na Kickstarterju je zaživel nov slovenski projekt, poimenovan Glovys, za katerim stoji inovator Oskar Marko Musić. Gre za prvi snemljivi zaslon za pametne mobilnike, ki ga je mogoče uporabljati ne glede na to, ali nosimo rokavice ali ne.
Nov slovenski projekt na Kickstarterju: Glovys

Nov slovenski projekt na Kickstarterju: Glovys (Vir slike: Kickstarter)

Glovys je nastal kot odgovor na problematiko, ki je pogosta predvsem v zimskem obdobju, ko ljudje nosijo rokavice. Tedaj namreč marsikdo ugotovi, da uporaba rokavic in pametnih mobilnikov z zasloni na dotik nista kompatibilna.

Do tega spoznanja je prišel tudi Oskar Marko Musić, slovenski inovator, ki se je prav zato odločil razviti edinstven snemljivi zaslon za pametne mobilnike in ga poimenoval Glovys. Glovys je mogoče povsem enostavno namestiti na mobilnik in zaslon prične delovati v trenutku, brez kakršnekoli posebne kalibracije in brez uporabe baterij. Deluje na principu posebne tehnologije iz dveh ločenih slojev ter vmesnega prostora: pritisk s prsti sproži gibanje spodnje plasti, ki se prevede do zaslona mobilnika in se tam izvrši kot običajen ukaz. 

Podprite projekt na Kickstarterju >>

Trenutno je Glovys namenjen le uporabnikom naprav iPhone 3, 4, 5, 6 in 6 plus. A Musić obljublja, da bo temu že kmalu povsem drugače, saj razvoj za druge mobilne telefone, tablične računalnike in preostale naprave, občutljive na dotik, že poteka. Prav tako bo Glovys, ki ga je trenutno mogoče dobiti le v prozorni barvi, kasneje na voljo tudi v drugih barvnih različicah. 

Glovys (Vir slike: Kickstarter)

Da bi projekt lahko zaživel, pa mora Musić najprej zbrati potrebna denarna sredstva. Odločil se je, da srečo preizkusi na Kickstarterju, priljubljeni crowdfunding platformi. Zastavil si je cilj v višini 15 tisoč dolarjev, časa za zbiranje sredstev pa ima še do srede, 8. aprila 2015. Trenutno projektu kaže dobro, saj je 80 podpornikov skupaj zbralo preko 1.600 dolarjev.

Podprite projekt na Kickstarterju >>

Oznake: , ,