Nova gospodarska prevara

Nekatera slovenska podjetja so pred kratkim po pošti prejela dopis, s katerim naj bi v zameno za prijavnino v višini od 500 do 700 evrov, od Evropske unije dobila nepovratna sredstva. Gre za prevaro, zato prejeto pošto ignorirajte!
Nova gospodarska prevara

Nepridipravi izkoriščajo recesijo in podjetja v težavah.

Za prevaro stoji podjetje PS- MOBIL, poslovna in tehnična izvedba pridobitve nepovratnih sredstev EU, d.o.o. (podjetje je registrirano nekaj dni), ki je slovenskim podjetjem po pošti poslalo dopis s pisno kodo, s katero naj bi se prek ponarejene spletne strani prijavila za pridobitev evropskih nepovratnih stredstev, za kar bi morala nato odšteti 500 do 700 evrov. S tem naj bi si podjetja zagotovila prejem sredstev v višini 3000 do 30.000 evrov. V dopisu so zlorabljeni podatki Evropske komisije, vodilne slovenske svetovalne družbe za področje nepovratnih sredstev RR&CO. in drugih institucij.

Pristojne institucije, ki so v zvezi s tem prejele številne prijave, opozarjajo, da programi, ki bi lahko na tak način zagotavljali sredstva Evropske unije ne obstajajo. Za pridobitev sredstev strukturnih skladov je namreč potrebno kandidirati prek javnih razpisov in jih ni mogoče obljubiti vnaprej. Podjetja zato opozarjajo naj ne plačujejo prijavnine in dopis ignorirajo. S primerom se bosta ukvarjala policija in tržna inšpekcija.

 

 

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje