Nova gospodarska prevara

Avtor — 07.07.2009
Nekatera slovenska podjetja so pred kratkim po pošti prejela dopis, s katerim naj bi v zameno za prijavnino v višini od 500 do 700 evrov, od Evropske unije dobila nepovratna sredstva. Gre za prevaro, zato prejeto pošto ignorirajte!
Nova gospodarska prevara

Nepridipravi izkoriščajo recesijo in podjetja v težavah.

Za prevaro stoji podjetje PS- MOBIL, poslovna in tehnična izvedba pridobitve nepovratnih sredstev EU, d.o.o. (podjetje je registrirano nekaj dni), ki je slovenskim podjetjem po pošti poslalo dopis s pisno kodo, s katero naj bi se prek ponarejene spletne strani prijavila za pridobitev evropskih nepovratnih stredstev, za kar bi morala nato odšteti 500 do 700 evrov. S tem naj bi si podjetja zagotovila prejem sredstev v višini 3000 do 30.000 evrov. V dopisu so zlorabljeni podatki Evropske komisije, vodilne slovenske svetovalne družbe za področje nepovratnih sredstev RR&CO. in drugih institucij.

Pristojne institucije, ki so v zvezi s tem prejele številne prijave, opozarjajo, da programi, ki bi lahko na tak način zagotavljali sredstva Evropske unije ne obstajajo. Za pridobitev sredstev strukturnih skladov je namreč potrebno kandidirati prek javnih razpisov in jih ni mogoče obljubiti vnaprej. Podjetja zato opozarjajo naj ne plačujejo prijavnine in dopis ignorirajo. S primerom se bosta ukvarjala policija in tržna inšpekcija.

 

 

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje