Nova MP zgodba: Slovenski startupi na pragu preboja v tujino

Menite, da je preboj slovenskih start-upov v tujini težak? Kakšne storitve so za globalne trge najbolj mamljive? Zaradi katerih dejavnikov se na pragu tovrstnega preboja nahajajo uspešna domača podjetja, kot so Layer, Dora in Obelisk?
Nova MP zgodba: Slovenski startupi na pragu preboja v tujino

Slovenski start-upi na pragu preboja v tujino (Vir slike: telecomlead.com)

Sedaj omenjamo samo nekatera, ki so uspeh na različnih podjetniških tekmovanjih doživela nedolgo nazaj, vrsta kompetentnih in uspešnih slovenskih start-upov, pa je seveda še veliko daljša!

Layer

Slovenski startup Layer je z malo šalo prehitel konkurenco tekmovanja TechCrunch Disrupt 2013 v San Franciscu. Ekipa Layerja je s svojo odličnostjo tako pustila pečat tudi zunaj slovenskih meja in bila za zmago ovenčana z nagrado v višini 50 tisoč dolarjev in pokalom TechCrunch Disrupt.

Visokotehnološko konferenco TechCrunch Disrupt je obiskalo kar 3.200 gledalcev, na razglasitvi zmagovalcev 11. septembra pa je triumfirala ekipa slovenskega Layera. Na tekmovanje je bilo sicer uvrščenih 30 start-upov, a le šest izmed njih se je uvrstilo v finalni izbor, poleg zmagovalnega Layerja, še podjetja:  Dryft, Fates Forever, Soil IQ, Regalii, in Cota.  

Layer se ukvarja s storitvijo komunikacijske platforme. Ukvarja se z orodjem, ki bo izdelovalcem mobilnih in spletnih aplikacij v veliki meri olajšalo delo, saj omogoča izgradnjo aplikacij, ki jo potrebujejo storitve upravljanja klicev, sporočil, videoposnetkov, telefonskega imenika in ostalih. Layer naj bi bil v osnovi namenjen operacijskim sistemom Android in iOS.

Več: Slovenski startupi na pragu preboja v tujino >>

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje