Nova podoba Facebooka buri duhove

Avtor tehtnic4 — 30.03.2009
Komentiraj!
Pred kratkim je najbolj priljubljena spletna skupnost spremenila svojo podobo. Med uporabniki je to povzročilo nekaj nezadovoljstva, saj je stran postala bolj zapletena za uporabo. Vendar pa je to le korak k temu, da Facebook postane osrednji način izmenjave informacij.
Nova podoba Facebooka buri duhove

Facebook z novo podobo.

Facebook ima preko 200 milijonov uporabnikov, ki stran uporabljajo na različne načine (nekateri npr. bolj uporabljajo aplikacije, drugi klepet, tretji zasebna sporočila), zato spremembe na njih vplivajo različno. S spremembami strani je prišlo do drugačnega načina uporabe Facebooka, kar ni vsem po volji.

Uporabniki se med drugim pritožujejo nad obvestili kaj počnejo njihovi prijatelji, ki v novi verziji pokažejo le tisto, kar najpogosteje delajo, kar vključuje večinoma posodabljanje profila. Prav tako se posodobitve ne pokažejo takoj, saj niso avtomatične. Tudi komentarji vsebin na stranskem stolpcu "Vroče" niso vidni takoj in je za njihovo prebiranje potrebno klikniti na ikono s prikazanim številom komentarjev. Naslednja stvar so aplikacije, saj so novi različici uporabnikom na voljo le aplikacije, ki jih uporablja tudi mreža njihovih prijateljev, ker so upravljalci strani odstranili povezavo do vseh aplikacij. Zamenjala se je tudi njihova pozicija na strani, saj se sedaj ikona aplikacij nahaja v spodnjem levem kotu strani. Na prenovljeni strani se pojavlja še mnogo drugih težav, nekatere pa moti tudi nova podoba in način urejanja profila ter seznamov.

Ustvarjalci Facebooka želijo, da stran postane osnovni način izmenjave informacij med ljudmi, na kar se osredotočajo vse njihove storitve in aplikacije. Vendar pa je z novim vmesnikom izmenjava informacij postala precej zapletena, bolj kot npr. pri Twitterju ali FriendFeedu, ki mu predstavljata konkurenco in ki ju v neki meri tudi posnema.

Facebook ponuja uporabnikom boljše načine komuniciranja kot njegovi tekmeci, vendar mora uporabnike tudi usposobiti za uporabo nove strani še pred pojavom Facebook Connecta, ki bo omogočal vse načine komunikacije, ki jih uporabnik spleta potrebuje (od komentiranja blogov do iPhone aplikacij). Spremembe, ki jih Facebook trenutno uvaja so le korak v tej smeri.

Ker je stran trenutno preveč komplicirana morajo pri Facebooku najti način za njeno poenostavitev in morda vrniti tudi nekatere možnosti iz prejšnje verzije strani, ter usposobiti uporabnike za njeno uporabo.

 

Vir: VentureBeat

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!