Nova različnica poslovne programske rešitve miniMAX

Avtor SAOP — 14.01.2010
Komentiraj!
Novi miniMAX vključuje zadnje spremembe na področju davčne zakonodaje, številne izboljšave za hitrejše in bolj tekoče delo, nove funkcionalnosti na področju službenih potovanj, kompenzacij in knjigovodstva.
Nova različnica poslovne programske rešitve miniMAX

Spletno računovodstvo miniMAX z novo, izboljšano različico.

Podjetje SAOP d.o.o., vodilni proizvajalec poslovnih informacijskih rešitev za podjetja in javne ustanove, je predalo v uporabo novo različico inovativne spletne rešitve za vodenje poslovanja majhnih podjetij in računovodske servise miniMAX. Bistvena novost miniMAXa 9.0 je implementacija nove zakonodaje na področju DDV. V SAOPju so prenovili tudi uporabniški vmesnik ter s skupno 22 novimi funkcionalnostmi in izboljšavami še pohitrili in poenostavili uporabo. miniMAX se lahko pohvali tudi s sistemom dinamičnega prevajanja, ki omogoča dodajanje novih jezikovnih različic, brez prekinitve delovanja za ostale uporabnike.   

miniMAX 9.0 uveljavlja pomembne spremembe v davčni zakonodaji, ki so stopile v veljavo s 1. 1. 2010, vendar za potrebe medletnih primerjav in bilance še vedno podpira zakonodajo, ki je veljala do 31. 12. 2009. „Zadovoljni smo, da smo našim uporabnikom pravočasno omogočili poslovanje v skladu z novo davčno zakonodajo, predvsem zaradi obsega in globine sprememb,“ je povedal Matevž Jenko, vodja projektne skupine miniMAX v podjetju SAOP. „Pri tem prehodu se je izkazala tudi pomembna prednost rešitve miniMAX, saj uporabnikom za poslovanje v skladu z novo zakonodajo ni bilo potrebno storiti prav ničesar.“

Nova zakonodaja je uvedla spremembe pri obračunavanju DDV in pri izvažanju podatkov za potrebe davčnega nadzora. Prenovljeni modul Obračun DDV ima zaradi sprememb pri obračunavanju nov šifrant Vrst obračuna DDV, ki je povezan še z vnosom v Prejete račune in Izdane račune ter v knjigo DDV pri dvostavnem knjigovodstvu. Zaradi sprememb DDV je na novo postavljen tudi šifrant Odhodkov, kjer so dosedanjih 300 zapisov skrčili na 50 privzetih zapisov. „Gre za pomembno pohitritev dela pri vnašanju prejetih računov. Na podlagi raziskave smo vnesli najpogosteje uporabljane vrste odhodkov, pri čemer smo uporabnikom omogočili, da sami odpirajo nove,“ je dejal Jenko.

Novost je, poleg zakonsko zahtevanih funkcionalnosti, za uporabnike še bolj enostaven in prijazen program, z izboljšano ergonomijo uporabniškega vmesnika ter z dodatnimi poenostavitvami. „Pri razvoju nove različice smo upoštevali številne želje in predloge, zato je miniMAX 9.0 še bolj pisan na kožo podjetnikom in njihovim računovodskim servisom. Visok nivo zadovoljstva naših uporabnikov nas izredno motivira pri razvoju in vgrajevanju novih, sodobnih in praktičnih funkcionalnosti,“ je povedal Marko Češnovar, vodja prodaje miniMAX v podjetju SAOP.

Uporabniki do najpogosteje uporabljanih funkcionalnosti dostopajo preko nastavljivih bližnjic. Pomembna novost je možnost izvoza podatkov v Excel iz vseh preglednic, kar uporabnikom omogoča izdelavo poljubnih poslovnih analiz, poleg vgrajenih pokazateljev. Vse dokumente, tabele in grafikone prikazane na vmesniku je možno natisniti s pritiskom na en sam gumb.

Bistveno je poenostavljeno delo s potnimi nalogi, saj je ta modul povezan s spletno storitvijo Google Maps, prek katere se enostavno preračunava razdalje med kraji. Modul je nadgrajen še z možnostjo akontacije potnih nalogov ter rekapitulacijami potnih stroškov.

Med najbolj opaznimi novostmi pri knjigovodstvu je povsem nov modul Kompenzacije, ki avtomatizira celoten postopek kompenzacij, od predlaganja postavk za kompenzacijo pa do knjiženja. Uporabniki modula Izdani in Prejeti računi lahko z novim poslovnim letom uporabljajo tudi več ločenih knjig za posamezen modul, ločeno je tudi oštevilčenje prejetih in izdanih računov. Poenostavljena je obdelava podatkov pri osnovnih sredstvih, saj  je na voljo končni obračun, ki ohranja začasno obračunano amortizacijo po mesecih poslovanja, ter zbiri osnovnih sredstev. V novem miniMAXu je sedaj poenotena bruto bilanca, omogočeno pa je tudi preprosto zaključevanje poslovanja organizacije kadarkoli med poslovnim letom v primeru prenehanja dejavnosti. Izboljšave obsegajo še plačilne naloge, bančne izpiske ter temeljnice.

V SAOPju so miniMAX 9.0 pripravili za mednarodno uporabo. „Pri razvoju novega miniMAXa smo zrli predvsem v prihodnost, zato je bil velik del naporov usmerjen v prenovo sistema prevajanja aplikacije v druge jezikovne različice,“ je še pojasnil Jenko. Nov sistem dinamičnega prevajanja omogoča, da se lahko katero koli besedilo spremeni v realnem času. To pomeni, da se bodo lahko spreminjale oziroma dodajale nove jezikovne različice brez potrebe po vmesnih verzijah ali prekinitvah delovanja aplikacije.

 

Več informacij o novem miniMAXu 9.0 >>


na www.minimax.si lahko program tudi preizkusite.
shranjeno pod: ,
Prijavi se na e-novice!