Nova ugodna posojila za podjetnike in podjetja

Avtor — 11.12.2009
S prihodnjim tednom bo 13 poslovnih bank podjetjem, vključno s samostojnimi podjetniki, zagotovilo 312,5 milijona evrov vredno posojilno linijo z ugodnimi obrestnimi merami.
Nova ugodna posojila za podjetnike in podjetja

Na voljo so nova ugodna posojila za podjetnike. (Vir: websites.am)

Posojila namenjena gospodarskim družbam, samostojnim podjetnikom in osebam javnega prava, z ročnostjo daljšo od enega leta in vsaj pol-letnim moratorijem na odplačilo glavnice, bodo na voljo po obrestni meri, ki ne bo presegala šestmesečnega EURIBOR+ 3,1 odstotka, kar je precej manj kot znaša trenutna obrestna mera.

Posojilojemalci bodo lahko sredstva porabili za financiranje izvoza, naložbe v tujini, raziskave in razvoj, varovanje okolja ali energetsko učinkovitost. Posojila bodo ponujale naslednje banke: NLB, Abanka, NKBM, Gorenjska banka, Banka Celje, DBS, PBS, Raiffeisen banka, KD banka, Factor banka, Hypo banka, Volksbanka in Probanka.

V  naslednjem letu državna SID banka načrtuje tudi odprtje nove sheme za pozavarovanje terjatev oz. tveganj na trgu zasebnih zavarovateljev, razširitev financiranja in zavarovanja izvoza na nove trge kot so Indija, Kitajska, Brazilija in drugi, ter nove posojilne linije za financiranje energetske učinkovitosti in inovativnosti.

 

Vir: Finance

Oznake: ,