Nova vizualna podoba OpenOffice.org 3.1

Avtor Aida Osmanagić — 15.05.2009
Komentiraj!
60 milijonov prenosov prejšnje verzije OpenOffice.org 3.0 dokazuje, da je uporaba open office programske opreme v vzponu. Nova verzija OpenOffice.org 3.1 pa uporabnikom poleg nove vizualne podobe prinaša tudi naprednejše funkcije in večjo učinkovitost.
Nova vizualna podoba OpenOffice.org 3.1

Še boljši in učinkovitejši

Sistem open office nudi alternativo operacijskim sistemom Windows in Linux, njegova ključna komponenta pa je prav OpenOffice.org. Uporaba open office pripomočkov je med uporabniki postala zelo priljubljena, saj je brezplačna in preprosta za uporabo.

Uporabniki OpenOffice.org bodo zagotovo veseli izboljšane funkcije zaklepanja datotek, ki se je nahajala tudi v prejšnji verziji. Poleg tega, da funkcija omogoča več uporabnikom uporabo iste datoteke, bo tudi preprečevala izničenje sprememb drugega uporabnika in okvaro datoteke. Prav tako bodo uporabniki lahko videli, kdo trenutno uporablja datoteko, dana jim je možnost prenosa datoteke, ki bo samo za branje ali pa ustvarjenje lastne kopije na kateri bodo lahko uporabniki delali.

Ena izmed novosti se nahaja tudi v komponenti OpenOffice.org Writer, ki bo po novem omogočal komentiranje vsebine z direktnimi replikami. Tako bo lahko uporabnik odgovarjal direktno na komentarje v dokumentu.

Pri OpenOffice.org tako pričakujejo, da bo nova verzija ponovila uspeh prejšnje, za mesec  november pa so že napovedali verzijo OpenOffice.org 3.2 z novimi funkcijami. 


 
Vir: Internet news

shranjeno pod:
Prijavi se na e-novice!