Nove podrobnosti o serijski Tesli E

Avtor — 13.03.2014
Ustanovitelj in CEO podjetja Tesla Motors Elon Musk je zaupal nekaj novih podrobnosti o novem modelu Tesle, ki se bo imenoval Model E. Ta bo 20 odstotkov manjši od Modela S, kljub temu pa naj bi imel isti doseg z enkratnim polnjenjem.
Koliko v eni sekundi zaslužijo top tehnološka podjetja?

Koliko v eni sekundi zaslužijo top tehnološka podjetja? (Vir slike: sxc.hu)

Kmalu bo na voljo nov produkt proizvajalca električnih vozil Tesla Motors, ki se bo imenoval Tesla Model E. Ta naj bi bil 20 odstotkov manjši kot Model S.

Model E bodo proizvajali serijsko, navdušencem nad električnimi avtomobili pa naj bi bil na voljo za “skromnih” 35.000 dolarjev (približno 25.500 evrov).

Kljub temu, da bo Model E za petino manjši od modela S, naj bi bil z enkratnim polnjenjem sposoben prevoziti enako razdaljo kot Model S, to je 200 milj (okoli 320 kilometrov), kar je dvakrat dlje od konkurence. Za primerjavo: Nissan Leaf lahko z 24 kWh baterijo opravi le 75 milj (120 kilometrov) dolgo pot.

Poleg napovedi novega modela Tesle, so oznanili tudi gradnjo “giga-tovarne” za baterije, s čimer bodo znižali stroške baterijskih paketov za 30 odstotkov. Slednja poteza se sklada tudi z načrti v zvezi s serijsko proizvodnjo Teslinih električnih vozil, ki naj bi se začela v roku treh let.

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje