Nove podrobnosti o serijski Tesli E

Ustanovitelj in CEO podjetja Tesla Motors Elon Musk je zaupal nekaj novih podrobnosti o novem modelu Tesle, ki se bo imenoval Model E. Ta bo 20 odstotkov manjši od Modela S, kljub temu pa naj bi imel isti doseg z enkratnim polnjenjem.
Koliko v eni sekundi zaslužijo top tehnološka podjetja?

Koliko v eni sekundi zaslužijo top tehnološka podjetja? (Vir slike: sxc.hu)

Kmalu bo na voljo nov produkt proizvajalca električnih vozil Tesla Motors, ki se bo imenoval Tesla Model E. Ta naj bi bil 20 odstotkov manjši kot Model S.

Model E bodo proizvajali serijsko, navdušencem nad električnimi avtomobili pa naj bi bil na voljo za “skromnih” 35.000 dolarjev (približno 25.500 evrov).

Kljub temu, da bo Model E za petino manjši od modela S, naj bi bil z enkratnim polnjenjem sposoben prevoziti enako razdaljo kot Model S, to je 200 milj (okoli 320 kilometrov), kar je dvakrat dlje od konkurence. Za primerjavo: Nissan Leaf lahko z 24 kWh baterijo opravi le 75 milj (120 kilometrov) dolgo pot.

Poleg napovedi novega modela Tesle, so oznanili tudi gradnjo “giga-tovarne” za baterije, s čimer bodo znižali stroške baterijskih paketov za 30 odstotkov. Slednja poteza se sklada tudi z načrti v zvezi s serijsko proizvodnjo Teslinih električnih vozil, ki naj bi se začela v roku treh let.

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje