Novi Chipolo: najglasnejši, vodoodporen in v 7 barvah

Avtor — 06.10.2016
Chipolo, slovenski pametni obesek, ki nam pomaga poiskati izgubljene stvari, je zaživel s pomočjo uspešne kampanje na Kickstarterju pred tremi leti. Danes ekipa iz Trbovelj predstavlja nov obesek, ki bo izgubljene predmete našel še hitreje.
Novi Chipolo: najglasnejši, vodoodporen in v 7 barvah

Trboveljska ekipa predstavlja novo različico pametnega obeska (Vir slike: Chipolo).

Nov pametni obesek Chipolo Plus deluje v kombinaciji z mobilno aplikacijo, ki je na voljo tako za pametne telefone z operacijskim sistemom iOS kot tudi Android, dostopna pa je tudi prek spleta. Obesek, ki deluje na baterijo, lahko obesimo ali prilepimo na kateri koli predmet, ki si ga ne želimo izgubiti.

Ko predmet pogrešamo, na primer ključe od stanovanja, odpremo aplikacijo na pametnem telefonu in pozvonimo svoj Chipolo Plus, pripoveduje ekipa. »Zvonjenje obeska bo olajšalo lociranje predmeta. Kadar ne najdete svojega telefona, pa lahko le pritisnite gumb na obesku in sprožite zvonjenje, tudi če je ta v tihem delovanju,« dodaja. Za razliko od predhodnika, je Chipolo Plus tudi vodoodporen.

Pametni obesek lahko obesimo ali nalepimo na kateri koli predmet. Tudi na otroške igrače (Vir sliike: Chipolo).

»Naš produkt je glasnejši od konkurenčnih izdelkov, njegov doseg sega do 60 metrov, na voljo pa je v sedmih trendovskih barvah,« pravi Primož Zelanšek, direktor in eden od soustanoviteljev podjetja.

Po izteku enega leta možnost zamenjave z novim po polovični ceni

Chipolo Plus, kot omenjeno, deluje na baterijo, ki ima 12-mesečno življenjsko dobo. »Pred iztekom enega leta bodo uporabniki prek mobilne aplikacije obveščeni o možnosti zamenjave obeska z novim, in sicer po polovični ceni,« kar znaša 12 evrov. Za stroške menjave bo poskrbelo trboveljsko podjetje.

Za iskanje predmetov letno porabimo kar 3 dni

Potencial za izdelke, kot je Chipolo Plus, je na trgu ogromen. »Za iskanje izgubljenih predmetov v povprečju porabimo 10 minut na dan. To pomeni, da v celem letu namenimo 60 ur, kar je skoraj 3 dni, za iskanje stvari, ki se nahajajo nekje v stanovanju ali pisarni,« pojasnjuje ekipa, ki se zaveda, da lahko posameznik s pametnim obeskom prihrani kar nekaj dragocenega časa.

Trg, vreden kar 10 milijard dolarjev

Prodajni potencial bo za tovrstne izdelke v prihodnjem letu znašal kar 10 milijard dolarjev. Karte na tem trgu uspešno mešajo tudi Trboveljčani, ki so prodali že več kot milijon pametnih obeskov.


Oznake: , ,