Chrome 4.0 z novimi razširitvami

Razširitve, podobne Firefoxovim, so ene izmed najbolj opevanih in pričakovanih dodatkov brskalnika Google Chrome. Pred kratkim so izšle skupaj z novo različico Chrome-a 4.0 in funkcijo za sinhronizacijo zaznamkov kot jo ima Opera.
Chrome 4.0 z novimi razširitvami

Google ponuja zanimive razširitve (slika: cnet)

Razširitve, kot pove že njihovo ime, razširijo zmožnosti brskalnika in prilagodijo njegove funkcije in izgled. Sinhronizacija zaznamkov vam omogoča dostop do enakih zaznamkov na večih različnih računalnikih. Potrebno se je le prijaviti v Googlov račun.

Razširitve so sicer na voljo za beta različico Chrome-a že od začetka decembra. Še nedolgo nazaj je bilo razširitev okoli 300, danes pa je številka po trditvah Googla narasla že na neverjetnih 1.500. Do njih lahko dostopate preko prilagoditvenega menija, ki se nahaja v zgornjem desnem kotu programskega okna.

Nova različica Chrome-a ponuja kar 42-odstotno izboljšano delovanje JavaScripta. Na spletni strani galerije z razširitvami boste lahko brskali po najbolj priljubljenih, najbolje ocenjenih in najnovejših razširitvah. Med bolj priljubljene spada uporabna funkcija Gmail checker, ki v meni namesti ikono, ki nas opozarja na neprebrano elektronsko sporočilo, ki smo ga prejeli, preizkusiti pa ni greh niti RSS odjemalca ter preprečevalcev nadležnih oglasov. 

 

Vir: PCmag

Oznake: