Novi glasbeni format MusicDNA

Na tržišču smo lahko priča novemu glasbenemu formatu, ki so ga razvile nekatere ključne osebe, ki so stale za projektom razvoja formata MP3.
Novi glasbeni format MusicDNA

MusicDNA (slika: BBC)

Novi glasbeni format se imenuje MusicDNA in lahko vključuje stvari kot so besedila pesmi, videi, umetniška dela in blog prispevki, ki se posodabljajo, prav tako kot tudi sama glasba. 


Ustvaril ga je norveški razvijalec Dagfinn Bach, ki je delal že na projektu razvoja MP3 formata leta 1993. Med investitorje lahko štejemo tudi nemškega raziskovalca Karlheinza Brandenburga, ki mu prepisujejo izum MP3 formata. Britanska glasbena založba Beggars Group, ki je blizu podjetjem Vampire Weekend, MIA in The Strokes, je že podpisala pogodbo za uporabo MusicDNA formata, enako pa je storilo tudi ameriško podjetje Tommy Boy. 

A MusicDNA-ju na svojo stran ni uspelo pridobiti še nobene od večjih založb, kar pomeni da bodo MusicDNA datoteke zagotovo dražje od trenutnih glasbenih prenosov.  

Format se prav tako že sooča s konkurenti. Apple namreč ponuja iTunes LP, ki uporabnikom ponuja dodatne vsebine, ki vključujejo bonus pesmi, besedila in video intervjuje. MusicDNA bo na voljo ob koncu poletja, pravijo njegovi razvijalci. 

 

Vir: BBC

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje