Novi glasbeni format MusicDNA

Na tržišču smo lahko priča novemu glasbenemu formatu, ki so ga razvile nekatere ključne osebe, ki so stale za projektom razvoja formata MP3.
Novi glasbeni format MusicDNA

MusicDNA (slika: BBC)

Novi glasbeni format se imenuje MusicDNA in lahko vključuje stvari kot so besedila pesmi, videi, umetniška dela in blog prispevki, ki se posodabljajo, prav tako kot tudi sama glasba. 


Ustvaril ga je norveški razvijalec Dagfinn Bach, ki je delal že na projektu razvoja MP3 formata leta 1993. Med investitorje lahko štejemo tudi nemškega raziskovalca Karlheinza Brandenburga, ki mu prepisujejo izum MP3 formata. Britanska glasbena založba Beggars Group, ki je blizu podjetjem Vampire Weekend, MIA in The Strokes, je že podpisala pogodbo za uporabo MusicDNA formata, enako pa je storilo tudi ameriško podjetje Tommy Boy. 

A MusicDNA-ju na svojo stran ni uspelo pridobiti še nobene od večjih založb, kar pomeni da bodo MusicDNA datoteke zagotovo dražje od trenutnih glasbenih prenosov.  

Format se prav tako že sooča s konkurenti. Apple namreč ponuja iTunes LP, ki uporabnikom ponuja dodatne vsebine, ki vključujejo bonus pesmi, besedila in video intervjuje. MusicDNA bo na voljo ob koncu poletja, pravijo njegovi razvijalci. 

 

Vir: BBC

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje