Novi glasbeni format MusicDNA

Na tržišču smo lahko priča novemu glasbenemu formatu, ki so ga razvile nekatere ključne osebe, ki so stale za projektom razvoja formata MP3.
Novi glasbeni format MusicDNA

MusicDNA (slika: BBC)

Novi glasbeni format se imenuje MusicDNA in lahko vključuje stvari kot so besedila pesmi, videi, umetniška dela in blog prispevki, ki se posodabljajo, prav tako kot tudi sama glasba. 


Ustvaril ga je norveški razvijalec Dagfinn Bach, ki je delal že na projektu razvoja MP3 formata leta 1993. Med investitorje lahko štejemo tudi nemškega raziskovalca Karlheinza Brandenburga, ki mu prepisujejo izum MP3 formata. Britanska glasbena založba Beggars Group, ki je blizu podjetjem Vampire Weekend, MIA in The Strokes, je že podpisala pogodbo za uporabo MusicDNA formata, enako pa je storilo tudi ameriško podjetje Tommy Boy. 

A MusicDNA-ju na svojo stran ni uspelo pridobiti še nobene od večjih založb, kar pomeni da bodo MusicDNA datoteke zagotovo dražje od trenutnih glasbenih prenosov.  

Format se prav tako že sooča s konkurenti. Apple namreč ponuja iTunes LP, ki uporabnikom ponuja dodatne vsebine, ki vključujejo bonus pesmi, besedila in video intervjuje. MusicDNA bo na voljo ob koncu poletja, pravijo njegovi razvijalci. 

 

Vir: BBC

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje