Novi Pogoji uporabe (TOS) na Facebooku

Zaupanje uporabnikov do Facebooka je uplahnelo zaradi novih TOS (Pogoji uporabe; Terms of Service angl.), Zuckerberg pa se je že pozitivno odzval na "proteste".
Novi Pogoji uporabe (TOS) na Facebooku

Mark Zuckerberg se je uštel…

Facebook je pred nekaj dnevi lansiral nove Pogoje uporabe, ki so narekovali, da postane vsa naložena in izmenjana vsebina na profilih uporabnikov za vedno last Facebooka (četudi uporabnik stornira svoj profil v prihodnosti). Uporabniki so se temu uprli, ustanovili so tudi Facebook skupino poimenovano “People against the new TOS”, itd. Slednja je pravi mali fenomen, saj je v nekaj urah zrasla na več deset tisoč članov, danes pa jih ima prek 110.000.

Facebookov CEO, Mark Zuckerberg, se je nemudoma odzval ter na svojem uradnem blogu objavil, da so se v podjetju odločili umakniti nove in ponovno preiti na stare Pogoje uporabe. Zuckerbergov odziv je bil, citiram: “Based on this feedback, we have decided to
return to our previous terms of use while we resolve the issues that
people have raised”.

Incident kaže na neizmerno moč interneta (oziroma Facebooka) ter odličen efekt v samo nekaj dneh. Če bi šlo za nek tradicionalen poslovni model s tradicionalno hierarhijo in komunikacijskimi kanali – kako hitro bi prišlo do (vplivnega) feedbacka, odziva korporacije ter aplikacije sprememb v sistem? V dveh pičlih dneh gotovo ne…

Vir: TechCrunch

Iskanje
a
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje