Novice: Gmail, iPhone, Business.com, ISP oglasi

Google grozi z odklopom Gmaila Nemcem, ki sprejemajo nov zakon. Na Applovi strani si lahko ogledate video vodič po iPhonu. Poslovni direktorij Business.com se prodaja za 400 mio $. V Texasu škandal zaradi ponudnika interneta, ki je samovoljno začel prikazovati oglase na vseh spletnih straneh.
Novice: Gmail, iPhone, Business.com, ISP oglasi

iPhone – revolucionarna naprava?

Zaradi novega zakona o zasebnosti v Nemčiji, ki zahteva, da vsi ponudniki interneta in web mojstri držijo podatke obiskovalcev vsaj dve leti, je Google zagrozil, da bo preprečil dostop vsem nemškim državljanom. Več na blogu Google Blogoscoped.

Na Applovi strani je na voljo video vodič o uporabi iPhona. V dvajsetih minutah je razložena najbolj osnovna uporaba naprave, ki je na prvi pogled izredno intuitivna.

Poslovni direktorij in iskalnik Business.com je naprodaj za 400 milijonov dolarjev, poroča Wall Street Journal. Leta 1999 je bila domena kupljena za 7,5 milijona dolarjev, iz česar se je marsikdo tudi norčeval, saj je bila pred tem, leta 1997, kupljena za 150.000 dolarjev. Trenutna prodajna cena je 26-kratnik trenutnih prihodkov, kar je zgornja meja trenutnih vrednotenj. Kot možna kupca se omenjata New York Times in Dow Jones & Company.

V Texasu se je zgodil pravi internetni škandal, ko je lokalni internetni ponudnik Redmoon implementiral programsko opremo svojim strankam, s katero prikazujejo oglase na vseh spletnih straneh, brez kakršnegakoli dovoljenja iz strani avtorjev teh strani in brez obvestila strankam, ki se sploh ne zavedajo, da jim te oglase prikazuje ponudnik, kljub naročnini. Na TechCrunchu so zgroženi in pričakujejo tudi sodne obravnave ter upajo, da se ta praksa ne bo razširila izven Texasa.

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje