Novice: Gmail, iPhone, Business.com, ISP oglasi

Google grozi z odklopom Gmaila Nemcem, ki sprejemajo nov zakon. Na Applovi strani si lahko ogledate video vodič po iPhonu. Poslovni direktorij Business.com se prodaja za 400 mio $. V Texasu škandal zaradi ponudnika interneta, ki je samovoljno začel prikazovati oglase na vseh spletnih straneh.

Zaradi novega zakona o zasebnosti v Nemčiji, ki zahteva, da vsi ponudniki interneta in web mojstri držijo podatke obiskovalcev vsaj dve leti, je Google zagrozil, da bo preprečil dostop vsem nemškim državljanom. Več na blogu Google Blogoscoped.

Na Applovi strani je na voljo video vodič o uporabi iPhona. V dvajsetih minutah je razložena najbolj osnovna uporaba naprave, ki je na prvi pogled izredno intuitivna.

Poslovni direktorij in iskalnik Business.com je naprodaj za 400 milijonov dolarjev, poroča Wall Street Journal. Leta 1999 je bila domena kupljena za 7,5 milijona dolarjev, iz česar se je marsikdo tudi norčeval, saj je bila pred tem, leta 1997, kupljena za 150.000 dolarjev. Trenutna prodajna cena je 26-kratnik trenutnih prihodkov, kar je zgornja meja trenutnih vrednotenj. Kot možna kupca se omenjata New York Times in Dow Jones & Company.

V Texasu se je zgodil pravi internetni škandal, ko je lokalni internetni ponudnik Redmoon implementiral programsko opremo svojim strankam, s katero prikazujejo oglase na vseh spletnih straneh, brez kakršnegakoli dovoljenja iz strani avtorjev teh strani in brez obvestila strankam, ki se sploh ne zavedajo, da jim te oglase prikazuje ponudnik, kljub naročnini. Na TechCrunchu so zgroženi in pričakujejo tudi sodne obravnave ter upajo, da se ta praksa ne bo razširila izven Texasa.

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje