Novinec na lestvici najbogatejših je Zoltan Varga

Eno večjih presenečenj letošnje lestvice 100 najbogatejših Slovenk in Slovencev je zagotovo novinec na lestvici, Zoltan Varga. Predstavljamo vam njegovo delo in vire prihodkov. Prav tako si lahko na kratko preberete zgodbo o uspehu zakoncev Login.
Od ideje do podjetja v 10 dneh (1. del)

Od ideje do podjetja v 10 dneh (Vir slike: sxc.hu)

Zoltan Varga

Zoltan Varga je eden izmed novincev na lestvici stotih najpremožnejših Slovenk in Slovencev. Njegovo premoženje, ki ga ocenjujejo na 110 milijonov evrov, ga je postavilo na visoko 5. mesto.

Varga je izvršni direktor pri družbi Och-Ziff Capital Management, ki v svetovnem merilu velja za enega največjih upravljalcev hedge skladov, Varga pa je tam vodja za azijske naložbe. Njegova plača je v lanskem letu, po navedbah revije Manager, znašala 190.000 EUR, ki naj bi bila v veliki meri odvisna od uspeha. Leta 2010 naj bi tako, po navedbah iste revije, njegov letni prihodek znašal kar 1,8 milijona EUR, predvsem na račun nagrad, a zaslužek je dobil večinoma izplačan v obliki delnic družbe.
Zoltan Varga naj bi imel v lasti 13 milijonov delnic Och-Ziff Capital Management, ki so skupaj vredne 110 milijonov EUR. Na lestvico revije Manager se je uvrstil predvsem po zaslugi njegovih podjetij v davčnih oazah. Njegovo poslovanje preko podjetja na Deviških otokih je, po poročanju 24ur.com, prišlo tudi pod drobnogled Mednarodnega konzorcija preiskovalnih novinarjev.

Zoltan Varga se je pred 39. leti rodil v Zagrebu, otroštvo pa je preživel v Zrečah. Po opravljeni srednji šoli v Celju, se je odločil za študij na zasebni univerzi DePauw v Indiani, ZDA. Po opravljenem študiju je, po poročanju revije Manager, začel delati pri Goldman Sachsu na oddelku za združitve in prevzeme. Družbi Och-Ziff Capital Management se je pridružil leta 1998.

Iza in Samo Login

Že od leta 2011 se na lestvico najbogatejših Slovenk in Slovencev uvrščata tudi zakonca Login. Leta 2009 sta ustanovila podjetje Outfit7, ki je najslednje leto razvilo priljubljeno mobilno aplikacijo Talking Tom Cat (Govoreči maček Tom). Po zaslugi mačka Toma in drugih „govorečih prijateljev” (Talking friends), sta se leta 2011 na lestvico uvrstila s premoženjem vrednim 77,7 milijona EUR. Leta 2013 njuno premoženje znaša že 146,8 milijonov EUR.

Podjetje Outfit7, ki ima sedež na Cipru, naj bi letos sicer dobilo nove lastnike. Iza in Samo Login sta namreč prenesla svoj delež lastništva podjetja Izzis, ki si je lastilo največji delež družbe Outfit7, na liechtensteinsko družbo Izzis5 Foundation, to pa naj bi se ukvarjalo z „izobraževanjem otrok v nerazvitih deželah tretjega sveta”, kot je za revijo Manager pojasnila Iza Login.

Govoreči prijatelji, skupaj s Tomom, so do danes dosegli že več kot 1,2 milijarde prenosov.

Vir: Revija Manager

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje