Novinec na lestvici najbogatejših je Zoltan Varga

Eno večjih presenečenj letošnje lestvice 100 najbogatejših Slovenk in Slovencev je zagotovo novinec na lestvici, Zoltan Varga. Predstavljamo vam njegovo delo in vire prihodkov. Prav tako si lahko na kratko preberete zgodbo o uspehu zakoncev Login.
Od ideje do podjetja v 10 dneh (1. del)

Od ideje do podjetja v 10 dneh (Vir slike: sxc.hu)

Zoltan Varga

Zoltan Varga je eden izmed novincev na lestvici stotih najpremožnejših Slovenk in Slovencev. Njegovo premoženje, ki ga ocenjujejo na 110 milijonov evrov, ga je postavilo na visoko 5. mesto.

Varga je izvršni direktor pri družbi Och-Ziff Capital Management, ki v svetovnem merilu velja za enega največjih upravljalcev hedge skladov, Varga pa je tam vodja za azijske naložbe. Njegova plača je v lanskem letu, po navedbah revije Manager, znašala 190.000 EUR, ki naj bi bila v veliki meri odvisna od uspeha. Leta 2010 naj bi tako, po navedbah iste revije, njegov letni prihodek znašal kar 1,8 milijona EUR, predvsem na račun nagrad, a zaslužek je dobil večinoma izplačan v obliki delnic družbe.
Zoltan Varga naj bi imel v lasti 13 milijonov delnic Och-Ziff Capital Management, ki so skupaj vredne 110 milijonov EUR. Na lestvico revije Manager se je uvrstil predvsem po zaslugi njegovih podjetij v davčnih oazah. Njegovo poslovanje preko podjetja na Deviških otokih je, po poročanju 24ur.com, prišlo tudi pod drobnogled Mednarodnega konzorcija preiskovalnih novinarjev.

Zoltan Varga se je pred 39. leti rodil v Zagrebu, otroštvo pa je preživel v Zrečah. Po opravljeni srednji šoli v Celju, se je odločil za študij na zasebni univerzi DePauw v Indiani, ZDA. Po opravljenem študiju je, po poročanju revije Manager, začel delati pri Goldman Sachsu na oddelku za združitve in prevzeme. Družbi Och-Ziff Capital Management se je pridružil leta 1998.

Iza in Samo Login

Že od leta 2011 se na lestvico najbogatejših Slovenk in Slovencev uvrščata tudi zakonca Login. Leta 2009 sta ustanovila podjetje Outfit7, ki je najslednje leto razvilo priljubljeno mobilno aplikacijo Talking Tom Cat (Govoreči maček Tom). Po zaslugi mačka Toma in drugih „govorečih prijateljev” (Talking friends), sta se leta 2011 na lestvico uvrstila s premoženjem vrednim 77,7 milijona EUR. Leta 2013 njuno premoženje znaša že 146,8 milijonov EUR.

Podjetje Outfit7, ki ima sedež na Cipru, naj bi letos sicer dobilo nove lastnike. Iza in Samo Login sta namreč prenesla svoj delež lastništva podjetja Izzis, ki si je lastilo največji delež družbe Outfit7, na liechtensteinsko družbo Izzis5 Foundation, to pa naj bi se ukvarjalo z „izobraževanjem otrok v nerazvitih deželah tretjega sveta”, kot je za revijo Manager pojasnila Iza Login.

Govoreči prijatelji, skupaj s Tomom, so do danes dosegli že več kot 1,2 milijarde prenosov.

Vir: Revija Manager

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje