Novosti v pravnem položaju brezposelnih oseb

V času gospodarske recesije se je povečalo število brezposelnih oseb, narašča pa tudi število starejših (brezposelnih) oseb, ki potrebujejo posebno zaščito. Založba Verlag Dashöfer svari, da je vsem tem spremembam zakonodajalec dolžan slediti s svojo normativno dejavnostjo. Eno izmed podnačel načela pravne države je namreč načelo prilagajanja prava družbenim razmerjem.

V sredini oktobra 2010 je bil sprejet Zakon o urejanju trga dela – ZUTD, ki se je v pretežni meri pričel uporabljati z začetkom leta 2011 in poleg storitev za trg dela in aktivne politike zaposlovanja ureja tudi zavarovanje za primer brezposelnosti. V tem času se je prenehal uporabljati tudi Zakon o zaposlovanju in zavarovanju za primer brezposelnosti – ZZZPB.

Poleg zgoraj omenjenih sprememb sta bila že julija 2010 sprejeta dva zakona s področja socialnih pomoči, namenjena tudi brezposelnim osebam. Nova zakona sta:

  • Zakon o socialnovarstvenih prejemkih in
  • Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev – ZUPJS.

Omenjena zakona sta začela veljati že v začetku avgusta 2010, uporabljati pa se bosta začela od 1. junija, oziroma v določenem obsegu od 1. septembra 2011 naprej.

Pri Založbi Verlag Dashöfer še dodajajo: „ZSV bo tudi tedaj delno še ostal v veljavi, vendar ne bo več urejal denarnih socialnih pomoči. Urejal bo le področje socialnih storitev. To naj bi veljalo vse do sprejema posebnega zakona, ki naj bi urejal socialnovarstveno dejavnost.”

 

Vir: Dashofer.si, 24.1.2011

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje