O izkušnjah na pripravništvu bom lahko pripovedovala vnukom

Avtor — 25.11.2014
Jasmina Strašek je ena od pripravnic v sklopu MP pripravništva. Mesec in pol bo preživela v podjetju Letalske.si, kjer bo lahko pokazala, kakšne »podjetniške ase« skriva v rokavu. Prvi teden pripravništva je mimo, zato smo jo povprašali o prvih izkušnjah.
O izkušnjah na pripravništvu bom lahko pripovedovala vnukom

Za mesec in pol bo Jasmina Strašek del ekipe Letalske.si (Vir slike: Letalske.si).

»Mislim, da je to delo, o katerem bom lahko pripovedovala svojim vnukom,« pove v smehu. Podjetje, v katerem opravlja MP pripravništvo, opisuje s presežniki. »Razlog za tak vtis je, da mi je podjetje dalo priložnost, da se preizkusim na področjih, ki se mi zdijo pisana na kožo.« Straškova je namreč doštudirala magistrski študij marketinga na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, obenem pa že nekaj časa tudi sama dela na različnih projektih, ki so vezana na podjetniški svet.

Komaj čakam, da se moja dogodivščina nadaljuje!

S Petarjem Berićem sta takoj ob prihodu opravila krajši dogovor, da mu pokaže, katere podjetniške ase skriva v rokavu. Ravno zdaj nadaljuje na case studyju svoje podjetniške ideje, kar ji daje izziv in užitek, saj obenem pridobiva tudi povratne informacije iz Petrove strani o področju, ki ne predstavlja samo njenega dela, temveč življenjski slog. Spoznala je tudi preostale zaposlene v podjetju, dodaja pa, da komaj čaka, da se njena »dogodivščina« nadaljuje.

Vabljeni k branju MP intervjuja s Petarjem Berićem >>

MP pripravništvo kot all inclusive paket

»Ker živimo v času, ko so izkušnje tiste, ki štejejo, in ker ves čas iščem priložnost, kje lahko izkažem svojo ustvarjalnost in novo znanje, sem takoj ob prebiranju vašega naslova o pripravništvu v startupu, morda celo v Letalske.si, sploh pa v Zagrebu, rekla sama pri sebi, da je to povezano s potovanji, to je startup in še v Zagrebu je. Opa! To je vendar all inclusive paket! Opis je namreč združeval ravno tiste stvari, katerim preprosto nisem mogla reči ne,« opisuje razloge, zakaj se je sploh odločila odzvati na MP pripravništvo. Da, potovanja so njena strast, spoznati faze, ki se skrivajo za tem, da lahko nekdo sploh preizkusi doživetje potovanja, pa ji predstavljajo mamljivo izkušnjo.

Pomoč pripravništva za razvoj svoje ideje

Sicer pa kot rečeno, Straškova ima tudi svojo idejo. Ta združuje strast do »miganja, življenja in druženja, ki posameznika spodbuja k temu, da začne migati z ritjo in postane za večno fit,« zato je naslov njenega celotnega case studyja »migaj rit«. Zadeva je za zdaj še v začetnih fazah, verjame pa, da bo ob nasvetih podjetja Letalske.si dobila svojo pravo obliko.

Spletni portal Letalske.si je namenjen rezervaciji letalskih kart. Njihov koncept prinaša specifičen in nov pristop na področju prodaje letalskih kart. Osredotočajo se na potnika in njegove potrebe.

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

MP dogodek: Facebook oglaševanje

MP dogodek: Facebook oglaševanje

Facebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje