O nepridipravu v vašem domu vas obvesti aplikacija

Na letošnji Imagine Cup, ki bo zmagovalno ekipo popeljal v Seattle na finale največjega svetovnega študentskega tekmovanja, se je uvrstila tudi ekipa safe@home. Sistem safe@home je povezan s Kinectom, zato napovedujejo prodor tudi na tuje trge.
O nepridipravu v vašem domu vas obvesti aplikacija

Miha, Grega, Bojan, Milan (mentor) (Vir slike: ekipa Safe@home)

Safe@home je celostni varnostni sistem za gospodinjstva, ki se iz različnih razlogov ne odločajo za dražje sisteme. Pri zaznavanju grožnje sistemu pomaga Kinect s svojimi naprednimi senzorji. “V primeru ugotovljene nevarnosti omogočamo obveščanje uporabnika tudi prek mobilne aplikacije,” pojasnjuje ekipa, ki jo sestavljajo Bojan Žlahtič, Grega Žlahtič in Miha Krajnc. Vsi trije opravljajo študij na fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. “Vsak od nas ima določen nabor znanj in veščin, potrebnih za implementacijo in prenos aplikacije v svet stvarnosti,” povedo člani, ki delujejo pod okriljem mentorja red. prof. dr. Milana Zormana.

Območja s povišano kriminalno dejavnostjo največ obetajo

Njihova ciljna skupina so vsa gospodinjstva. Tista, ki že imajo Kinect in tista, ki si bodo izdelek, ki je bil po svetu prodan v več kot 24 milijonih kosih, še privoščila. Njihova ciljna skupina se bo z začetkom prodaje novega Kinect 2 še povečala, največ uporabnikov pa pričakujejo “na območjih s povišano kriminalno aktivnostjo”. “Nadzor, ki ga omogočamo, bo vsekakor uporaben za vsakogar,” poudarja ekipa.

Intervju z ekipo Dam Scan >>

Kdo se skriva v mojem domu?

“Kinect s svojimi naprednimi senzorji pomaga pri prepoznavi ali zaznavi grožnje. Omenjeno grožnjo ali nevarnost zaznamo na inovativen način, ki s pomočjo inteligentnega sistema zna ločiti med navadnim uporabnikom oziroma prebivalcem in nekom, ki v dano okolje ne spada. V primeru ugotovljene nevarnosti omogočamo obveščanje uporabnika tudi prek mobilne aplikacije,” pojasnjuje ekipa, ki je na idejo prišla prek medijev. Na idejo je namreč vplivala vsesplošna kriza v Sloveniji, torej čas, ko je več vdorov in kriminala, denarja za (drage) varnostne sisteme pa bistveno manj. Enostavnost aplikacije je tudi v tem, da uporabnik lahko kar prek spleta oziroma aplikacije preveri, kaj se dogaja v njegovem domu.

Ekipa, ki je Imagine Cup prepoznala kot eno redkih priložnosti, “kjer lahko idejo pred očmi strokovnjakov spremeniš v nekaj več kot le idejo”, si kljub mnogim obveznostim najde dovolj časa, da idejo še nadgrajuje. “Naša aplikacija je v fazi, ko si lahko privoščimo osredotočenost na poslovni načrt in predstavitev,” pravijo. S pomočjo Imagine Cupa si želijo pridobiti čim več izkušenj, spoznati strokovnjake na področju IKT, marketinga in drugih vej industrije ter pridobiti znanja, ki jih bodo izkoristili na poti do uspeha.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

07.12.2017 od 8:00 do 16:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 7. december

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanih tematikah. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

08.12.2017 od 11:00 do 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana | 8. december

Drugi dan dvodnevne konference o tehnologiji blockchain organiziramo za tiste, ki si želite določene teme spoznati bolj podrobno. Strokovnjaki bodo pokrili naslednje teme: varnost, trgovanje s kriptovalutami, davčne obveznosti in marketing. Tudi ta dan bomo preživeli v Tehnološkem parku Ljubljana. Preverite podrobnosti!
Preberite več >>

!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!! Predavanje: Prodajni lijak

13.12.2017 od 17:00 do 14.01.2017 12:30
!!!BLACK FRIDAY AKCIJA!!!  Predavanje: Prodajni lijak

Email marketing je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje