O nepridipravu v vašem domu vas obvesti aplikacija

Na letošnji Imagine Cup, ki bo zmagovalno ekipo popeljal v Seattle na finale največjega svetovnega študentskega tekmovanja, se je uvrstila tudi ekipa safe@home. Sistem safe@home je povezan s Kinectom, zato napovedujejo prodor tudi na tuje trge.
O nepridipravu v vašem domu vas obvesti aplikacija

Miha, Grega, Bojan, Milan (mentor) (Vir slike: ekipa Safe@home)

Safe@home je celostni varnostni sistem za gospodinjstva, ki se iz različnih razlogov ne odločajo za dražje sisteme. Pri zaznavanju grožnje sistemu pomaga Kinect s svojimi naprednimi senzorji. “V primeru ugotovljene nevarnosti omogočamo obveščanje uporabnika tudi prek mobilne aplikacije,” pojasnjuje ekipa, ki jo sestavljajo Bojan Žlahtič, Grega Žlahtič in Miha Krajnc. Vsi trije opravljajo študij na fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. “Vsak od nas ima določen nabor znanj in veščin, potrebnih za implementacijo in prenos aplikacije v svet stvarnosti,” povedo člani, ki delujejo pod okriljem mentorja red. prof. dr. Milana Zormana.

Območja s povišano kriminalno dejavnostjo največ obetajo

Njihova ciljna skupina so vsa gospodinjstva. Tista, ki že imajo Kinect in tista, ki si bodo izdelek, ki je bil po svetu prodan v več kot 24 milijonih kosih, še privoščila. Njihova ciljna skupina se bo z začetkom prodaje novega Kinect 2 še povečala, največ uporabnikov pa pričakujejo “na območjih s povišano kriminalno aktivnostjo”. “Nadzor, ki ga omogočamo, bo vsekakor uporaben za vsakogar,” poudarja ekipa.

Intervju z ekipo Dam Scan >>

Kdo se skriva v mojem domu?

“Kinect s svojimi naprednimi senzorji pomaga pri prepoznavi ali zaznavi grožnje. Omenjeno grožnjo ali nevarnost zaznamo na inovativen način, ki s pomočjo inteligentnega sistema zna ločiti med navadnim uporabnikom oziroma prebivalcem in nekom, ki v dano okolje ne spada. V primeru ugotovljene nevarnosti omogočamo obveščanje uporabnika tudi prek mobilne aplikacije,” pojasnjuje ekipa, ki je na idejo prišla prek medijev. Na idejo je namreč vplivala vsesplošna kriza v Sloveniji, torej čas, ko je več vdorov in kriminala, denarja za (drage) varnostne sisteme pa bistveno manj. Enostavnost aplikacije je tudi v tem, da uporabnik lahko kar prek spleta oziroma aplikacije preveri, kaj se dogaja v njegovem domu.

Ekipa, ki je Imagine Cup prepoznala kot eno redkih priložnosti, “kjer lahko idejo pred očmi strokovnjakov spremeniš v nekaj več kot le idejo”, si kljub mnogim obveznostim najde dovolj časa, da idejo še nadgrajuje. “Naša aplikacija je v fazi, ko si lahko privoščimo osredotočenost na poslovni načrt in predstavitev,” pravijo. S pomočjo Imagine Cupa si želijo pridobiti čim več izkušenj, spoznati strokovnjake na področju IKT, marketinga in drugih vej industrije ter pridobiti znanja, ki jih bodo izkoristili na poti do uspeha.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje