BLOG MARKETING DELAVNICA

O nepridipravu v vašem domu vas obvesti aplikacija

Na letošnji Imagine Cup, ki bo zmagovalno ekipo popeljal v Seattle na finale največjega svetovnega študentskega tekmovanja, se je uvrstila tudi ekipa safe@home. Sistem safe@home je povezan s Kinectom, zato napovedujejo prodor tudi na tuje trge.
O nepridipravu v vašem domu vas obvesti aplikacija

Miha, Grega, Bojan, Milan (mentor) (Vir slike: ekipa Safe@home)

Safe@home je celostni varnostni sistem za gospodinjstva, ki se iz različnih razlogov ne odločajo za dražje sisteme. Pri zaznavanju grožnje sistemu pomaga Kinect s svojimi naprednimi senzorji. “V primeru ugotovljene nevarnosti omogočamo obveščanje uporabnika tudi prek mobilne aplikacije,” pojasnjuje ekipa, ki jo sestavljajo Bojan Žlahtič, Grega Žlahtič in Miha Krajnc. Vsi trije opravljajo študij na fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko. “Vsak od nas ima določen nabor znanj in veščin, potrebnih za implementacijo in prenos aplikacije v svet stvarnosti,” povedo člani, ki delujejo pod okriljem mentorja red. prof. dr. Milana Zormana.

Območja s povišano kriminalno dejavnostjo največ obetajo

Njihova ciljna skupina so vsa gospodinjstva. Tista, ki že imajo Kinect in tista, ki si bodo izdelek, ki je bil po svetu prodan v več kot 24 milijonih kosih, še privoščila. Njihova ciljna skupina se bo z začetkom prodaje novega Kinect 2 še povečala, največ uporabnikov pa pričakujejo “na območjih s povišano kriminalno aktivnostjo”. “Nadzor, ki ga omogočamo, bo vsekakor uporaben za vsakogar,” poudarja ekipa.

Intervju z ekipo Dam Scan >>

Kdo se skriva v mojem domu?

“Kinect s svojimi naprednimi senzorji pomaga pri prepoznavi ali zaznavi grožnje. Omenjeno grožnjo ali nevarnost zaznamo na inovativen način, ki s pomočjo inteligentnega sistema zna ločiti med navadnim uporabnikom oziroma prebivalcem in nekom, ki v dano okolje ne spada. V primeru ugotovljene nevarnosti omogočamo obveščanje uporabnika tudi prek mobilne aplikacije,” pojasnjuje ekipa, ki je na idejo prišla prek medijev. Na idejo je namreč vplivala vsesplošna kriza v Sloveniji, torej čas, ko je več vdorov in kriminala, denarja za (drage) varnostne sisteme pa bistveno manj. Enostavnost aplikacije je tudi v tem, da uporabnik lahko kar prek spleta oziroma aplikacije preveri, kaj se dogaja v njegovem domu.

Ekipa, ki je Imagine Cup prepoznala kot eno redkih priložnosti, “kjer lahko idejo pred očmi strokovnjakov spremeniš v nekaj več kot le idejo”, si kljub mnogim obveznostim najde dovolj časa, da idejo še nadgrajuje. “Naša aplikacija je v fazi, ko si lahko privoščimo osredotočenost na poslovni načrt in predstavitev,” pravijo. S pomočjo Imagine Cupa si želijo pridobiti čim več izkušenj, spoznati strokovnjake na področju IKT, marketinga in drugih vej industrije ter pridobiti znanja, ki jih bodo izkoristili na poti do uspeha.

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

20.09.2017 od 16:00 do 18:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

21.09.2017 od 9:00 do 15:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

*Pomembno obvestilo* Delavnica je RAZPRODANA. S prijavo na povezavi spodaj, se lahko postavite v čakalno vrsto, v primeru, da pride do odpovedi. Če bomo zabeležili dovolj interesa, bomo delavnico ponovili v kratkem. | Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase.
Preberite več >>

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje