Objavljena sta razpisa SK75 in SK200!

Avtor — 03.03.2015
Slovenski podjetniški sklad je objavil dva nova razpisa: Semenski kapital v obliki konvertibilnega posojila (SK75) in Semenski kapital v obliki kapitalskega vložka (SK200). Takšna finančna linija se je že lani izkazala kot odličen finančni vir za mlada podjetja.
Objavljena sta razpisa SK75 in SK200!

Objavljena sta razpisa SK75 in SK200! (Vir slike: suphakit73, FreeDigitalPhotos.net)

Sklad namerava z linijo semenskega kapitala nadaljevati tudi v letu 2015 z manjšo nadgradnjo produktov v drugi razvojni fazi podjetja, ki je namenjena nadaljevanju razvojnih aktivnosti podjetja (od potrjevanja ideje na trgu do vstopa na globalni trg).

Da bi podjetjem zagotovil čim več dejavnikov za preživetje oziroma uspešen preboj in rast, se bo Sklad pri izvajanju finančne linije povezal z uspešnimi pospeševalniki, v katerih bodo prejemniki kapitala spoznavali metodologije vitkega in agilnega podjetništva, se učili ob delu z vrhunskimi startup mentorji ter v skupnosti posameznikov z enakimi vrednotami aktivno navezovali nove poslovne stike.

 

RAZPIS SK75

RAZPIS SK200

Oblika in višina financiranja

Konvertibilno posojilo v višini 75.000 EUR, ki se lahko pretvori v lastniški delež Slovenskega podjetniškega sklada Direkten kapitalski vložek v višini 200.000 EUR pod pogojem, da 20% vrednosti javne investicije zagotovi zasebni vlagatelj

Skupaj razpisana sredstva

1.500.000,00 EUR 2.000.000,00 EUR

Namen financiranja

Iskanje potrditve vrednosti produkta na trgu (product – market – fit) Dokazana vrednost produkta na trgu

Prejemniki financiranja

mikro in mala podjetja mlajša od treh let (od datuma registracije do oddaje vloge) mikro in mala podjetja mlajša od pet let (od datuma registracije do oddaje vloge)

Roki za predložitev vlog

Rok za predložitev vlog na Sklad je do vključno 04.05.2015 za prvo odpiranje. Razpis bo odprt do porabe sredstev. oz. do drugega roka za prijavo v letu 2015, ki bo do vključno 09.10.2015. Rok za predložitev vlog na Sklad je do vključno 04.05.2015 za prvo odpiranje. Razpis bo odprt do porabe sredstev. oz. do drugega roka za prijavo v letu 2015, ki bo do vključno 09.10.2015.

SPS »dvojček«

Podjetja so poleg finančnih sredstev deležna tudi vsebinske podpore v obliki različnih mentorskih programov in usposabljanj. V postopku PREDSELEKCIJE, ki je neobvezen, lahko podjetje pridobi do 40 točk za potrebe razpisa.

Sklad že nekaj let sodeluje z Iniciativo Start up, kjer podjetniki poleg finančnih pridobijo še vsebinski del informacij (mreženje, izkušnje podjetnikov, mentorstva…) predvsem za razpise P2, SK75 in SK200. Preko Iniacitive pa je organizirana tudi serija dogodkov oz. t.i. roadshowov, ki se bodo do 13. marca odvili po vsej Sloveniji. Na omenjenih dogodkih bodo podjetja lahko pridobila na enem mestu vse informacije o pogojih omenjenih razpisov, hkrati pa bodo deležni tudi izkušenj, nasvetov ter osebnih svetovanj podjetnikov, ki so že sodelovali v omenjenih programih.

Udeleženci bodo deležni tudi osebnega svetovanja glede prijav v postopke pred-selekcije, za katere je rok prijave 20. marec 2015. Vsi omenjeni dogodki so za podjetje brezplačni.

Seznam roadshowov po Sloveniji:

  • Ljubljana, Tehnološki park, otvoritev serije »roadshovow«, 4.3.2015
  • Nova Gorica, Primorski tehnološki park, v četrtek, 5. marca 2015 
  • Celje, Inkubator Savinjske regije, v petek, 6. marca 2015 
  • Novo mesto, podjetniški inkubator Podbreznik, v ponedeljek, 9. marca 2015 Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske, v torek, 10. marca 2015 
  • Murska Sobota, Pomurski tehnološki park, v sredo, 11. marec 2015 
  • Ljubljana, LUI – Ljubljanski univerzitetni inkubator, v četrtek, 12. marca 2015 Maribor, Tovarna podjemov, v petek, 13. marca 2015 
Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje