Obvezno članstvo zavrnjeno!

Znani so neuradni rezultati včerajšnjega referenduma o obveznem članstvu OZS. Volilni udeleženci so s skoraj 70 odstotki proti obveznemu članstvu jasno sporočili, da so za svoj denar dobili premalo. Udeležba sicer dokaj nizka.
Obvezno članstvo zavrnjeno!

Obrtniki in podjetniki so glasovali proti obveznemu članstvu. (Vir slike: sxc.hu)

V prid obstoječi obliki članstva je glasovalo 30,7 odstotka volilnih upravičencev. Referenduma se je sicer udeležilo le nekaj več kot 9.000 članov, kar od skupnih 51.000 pomeni le 18 odstotno udeležbo na referendumu.

OZS je na svoji spletni strani zapisala, da je rezultat posledica nerealiziranih zahtev, ki so se kopičile skozi leta. Doseženi cilji, ki so v kriznih časih vsaj delno omogočili normalno delovanje pa so bili s strani volivcev spregledani. V sporočilu za javnost dodajajo še, da mala podjetja, za razliko od velikih gospodarskih subjektov, potebujejo zagovornika na ravni državnih organov, saj se posamezno težje zagovarjajo in uveljavljajo skupne interese.

Uradne rezultate lahko pričakujemo sredi meseca maja.

Vir: OZS

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje