Obvezno članstvo zavrnjeno!

Znani so neuradni rezultati včerajšnjega referenduma o obveznem članstvu OZS. Volilni udeleženci so s skoraj 70 odstotki proti obveznemu članstvu jasno sporočili, da so za svoj denar dobili premalo. Udeležba sicer dokaj nizka.
Obvezno članstvo zavrnjeno!

Obrtniki in podjetniki so glasovali proti obveznemu članstvu. (Vir slike: sxc.hu)

V prid obstoječi obliki članstva je glasovalo 30,7 odstotka volilnih upravičencev. Referenduma se je sicer udeležilo le nekaj več kot 9.000 članov, kar od skupnih 51.000 pomeni le 18 odstotno udeležbo na referendumu.

OZS je na svoji spletni strani zapisala, da je rezultat posledica nerealiziranih zahtev, ki so se kopičile skozi leta. Doseženi cilji, ki so v kriznih časih vsaj delno omogočili normalno delovanje pa so bili s strani volivcev spregledani. V sporočilu za javnost dodajajo še, da mala podjetja, za razliko od velikih gospodarskih subjektov, potebujejo zagovornika na ravni državnih organov, saj se posamezno težje zagovarjajo in uveljavljajo skupne interese.

Uradne rezultate lahko pričakujemo sredi meseca maja.

Vir: OZS

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje