Očala Oculus Rift so presegla vsa pričakovanja

Pred letom dni smo na Kickstarterju spremljali napredek podjetja Oculus Rift, ki je obljubljalo edinstveno doživetje virtualne resničnosti pri igranju videoiger. Z izjemno podporo tehnoloških navdušencev je sedaj podjetje prednaročnikom prve produkte že dostavilo, ti pa so več kot navdušeni!
Očala Oculus Rift so presegla vsa pričakovanja

Očala Oculus Rift so presegla vsa pričakovanja (Vir slike: Kickstarter)

Ekipa podjetja Oculus je pred kratkim dostavila prve izdelke Oculus Rift, očala za posredovanje obogatene resničnosti. Prvi so svoj set produkta prejeli tisti tehnološki zanesenjaki, ki so pred letom dni na Kickstarterju podprli projekt s 300 dolarji ali več vložka. Z inovativnim produktom, ki je uporabnikom obljubljal edinstveno doživetje virtualne resničnosti pri igranju videoiger, so se v podjetju Oculus zelo izkazali, saj vse kaže, da Oculus Rift ni le dosegel pričakovanj, temveč jih tudi presegel.

Naprava, ki na videz spominja na smučarska očala, v sebi pa skriva izjemno tehnologijo, je zaenkrat namenjena le razvijalcem, ki nameravajo z njo eksperimentirati, vendar pričakujemo, da bo podjetje že v nekaj letih razvilo produkt, ki ga bodo z veseljem uporabljali igralci videoiger po vsem svetu. 

Oculus Rift (Vir slike: thekoalition.com)

Produkt je pokazal tudi prve težave: večina uporabnikov naprave Okulus Rift se v kratkem času uporabe sooča s pojavom vrtoglavice in slabosti. Naprava namreč zmede ravnotežni sistem uporabnika, saj pošilja dvomljive signale telesu, ki se ne giblje, in možganom, ki so prepričani, da uporabnik opravlja različne naloge v virtualni resničnosti. 

Omenjeni problem je v preteklosti močno zaviral razvoj naprav za projiciranje virtualne resničnosti, zato razvijalci veliko časa posvečajo prav temu problemu – želijo ustvariti takšno virtualno izkušnjo, ki bi bila kar najbolj povezana z resničnostjo.

Podjetje ima veliko podpornikov tudi izven Kickstarterja. Nad produktom Oculus Rift se je že po prvem poizkusu močno navdušil Santo Politi, eden izmed investitorjev iz podjetja Spark Capital, podjetju pa se je pridružil tudi John Carmack, eden od avtorjev svetovno znanih videoiger “Doom” in “Quake”, ki je eden vodilnih strokovnjakov na področju razvoja iger. 

Vir: Bits

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje