Od 31. januarja naprej samo še vezane knjige računov

Od 31. januarja 2015 dalje ni več dovoljeno izdajati računov na paragonskih blokih, z Wordom in podobnimi programi, ampak je potrebno uporabljati vezane knjige računov, izdane s strani ustreznih državnih organov.
Od 31. januarja naprej samo še vezane knjige računov

Od 31.1. samo še vezane knjige računov (Vir slike: freeimages.com)

Na podlagi spremembe Zakona o davčnem postopku, ki v 31.a členu vsebuje pravila za izdajo računov brez računalniškega programa oziroma elektronske naprave pri gotovinskem poslovanju, je z 31. januarjem obvezna uporaba vezane knjige računov.

To pomeni, da bo moral gospodarski subjekt, ki za izdajo računa pri gotovinskem poslovanju ne uporablja ustreznega računalniškega programa ali elektronske naprave, od prvega dne februarja dalje pridobiti vezano knjigo računov, ki bo predhodno potrjena s strani davčnega organa. 

Vezana knjiga računov bo vsebovala več obrazcev računov. Vsaka vezana knjiga bo imela svojo serijsko številko, ki bo odtisnjena na vsakem obrazcu v knjižnem bloku. Zavezanec bo moral vezano knjigo računov pred prvo izdajo računa potrditi pri davčnem organu. Davčni organ bo vodil evidenco o izdanih vezanih knjigah računov po posameznem izdajatelju in evidenco o potrjenih vezanih knjigah računov po posameznem zavezancu. Na ta način bo zagotovljena večja sledljivost pri ročno napisanih gotovinskih računih.

Več o tej temi preberite v članku Vezana knjiga računov namesto paragonskega bloka

Vezano knjigo računov, izdano s strani davčnega organa, bo moral za izdajo ročno izpisanih računov uporabiti tudi vsak zavezanec za davek, ko izdaja računov z uporabo računalniških programov in elektronske naprave ne bo mogoča zaradi okvare računalniških programov ali elektronske naprave ali zaradi izpada električne energije.

Pojasnila in odgovore na najbolj pogosta vprašanja o obvezni uporabi vezane knjige računov, kdo jo mora uporabljati, kje so izjeme in kakšne so kazni za kršitve pa preberite v miniMAX-ovem brezplačnem hitrem e-vodiču >>

Vir: miniMAX

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje