Od nezaposlenosti k podjetništvu

Veliko ljudi po izgubi službe razmišlja kako naprej. Podjetništvo je lahko odlična rešitev, čeprav ne nudi socialne varnosti. Naslednjih 5 nasvetov naj bo v pomoč tistim, ki želijo premagati strahove pred neuspehom in uspeti v podjetništvu.
Od nezaposlenosti k podjetništvu

Premagajte strahove in se preizkusite v podjetništvu.

  1. Počnite to, kar najbolje znate. Kot podjetnik boste namreč veliko hitreje uspeli na področju, na katerem ste najboljši in imate največ izkušenj.

  2. Sodelujte le z najboljšimi partnerji. Tako z njimi ne boste pridobili le denarnih sredstev potrebnih za začetek poslovanja, ampak bodo le-ti s seboj pripeljali tudi bodoče stranke in nove poslovne partnerje.

  3. Dovolj začetnega kapitala si naberite še pred začetkom poslovanja. Kasneje boste namreč lahko imeli težave z nestrpnostjo investitorjev, saj bodo na vas bolj pritiskali, vi pa boste lahko brez njihovega denarnega vlaganja obtičali na mestu.

  4. Sodelujte pri poslovanju. Pri delu bodite udeleženi aktivno in ves čas.

  5. Zelo pomembno je, da si pridobite podporo družine. Brez podpore staršev ali življenjskega partnerja boste slej ko prej obupali.

Vir: US News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje