Od odsluženih iPhonov do trendovske mize

Avtor — 06.12.2013
Poškodovan iPhone običajno pomeni, da bo njegov (nesrečni) lastnik zavil do prvega servisa ali pa se morda celo odločil za nakup novega. Novi projekt na Kickstarterju si želi ravno poškodovanih iPhonov, iz katerih ekipa izdela nov izdelek.
Od odsluženih iPhonov do trendovske mize

Od odsluženih iPhonov do trendovske mize (Vir slike: sxc.hu)

Recikliranje je doseglo novo stopničko. Chris Koerner je začel s kampanjo Twice Used na Kickstarterju, v sklopu katere zbira poškodovane iPhone, dele zbranih iPhonov pa želi uporabiti za izdelavo nakita. Koerner je namreč opazil, da ljudje številne poškodovane dele mobilnih telefonov kar zavržemo, s čimer delamo tudi veliko ekološko škodo.

S čim nam lahko Koerner postreže? Pričakujemo lahko kreativen način ponovne uporabe elektronike, saj stensko uro izdela iz ohišij iPhonov, ohišja uporablja tudi za okvirje fotografij, iz gumbov domov (home) pa ustvari zapestnice in uhane. Za popestritev dnevne sobe ali konferenčne sobe ponuja mizo, ki jo sestavljajo ohišja iPhonov, dostopna pa je v barvah iPhona, črni ali beli.

Ročno izdelani izdelki iz iPhonov (Vir slike: Kickstarter)

Izdelki so ročno izdelani, nastajajo pa v Alabami. Ekipa Koernerja pravi, da ima na voljo več kot 20 tisoč kosov iPhonov, kar je dovolj za uspešno izvedbo projekta. Potrebovali bodo partnerske trgovine, ki bi jim dostavile še večje količine teh priljubljenih izdelkov podjetja Apple. Do konca kampanje imajo še nekaj časa, konča se 18. decembra, zbrali pa so že več kot 3.100 dolarjev. Do cilja, 10 tisoč dolarjev imajo tako še dovolj časa. 

Vir: Kickstarter

Oznake: , , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje