Od poznanstva na startup dogodku do redne zaposlitve

Jure Knehtl je mladenič, ki mu je obisk Startup Cafeja pomagal do redne zaposlitve. Tja je prišel poslušat svojega bodočega nadrejenega, Žana Bagarića, se mu predstavil in ponudil za izobraževanje. Mesec dni pozneje sta prišla v stik, imela razgovor in začel je s prostovoljno prakso.
Od poznanstva na startup dogodku do redne zaposlitve

Od startup dogodka do redne zaposlitve. Na sliki Jure Knehtl (Vir slike: osebni arhiv).

»Že prej sem prebral veliko knjig s področja marketinga in psihologije. Zbral sem pogum, če želim nekoga spoznati, se mu vedno predstavim. Omenil sem mu, da me to področje zanima, da bi rad naredil prve korake. Rekel je, da je to odlično, če bom kaj rabil, naj se mu javim in mi dal vizitko. Čez en mesec sem ga poklical in dogovorila sva se za delo,« se spominja Knehtl. Tako se je začela njegova mesec in pol dolga praksa, ki jo je opravljal v podjetju Bsmart, ki se ukvarja z internetnim marketingom.

Gre za mlado podjetje, staro malce več kot eno leto, ki je nastalo iz s.p., zdaj pa šteje že osem zaposlenih. Podjetje se je pred kratkim preselilo tudi v nove prostore, zdaj jih imajo v Kristalni palači, Knehtl pa je tako kot nad kolektivom navdušen tudi nad svojimi zadolžitvami. »Ravno danes sem opravil prvi sestanek s stranko,« pove navdušeno.

Dogovorjeno kvoto hitro dosegel

Na začetku, ko je začel s prakso, ni bilo povsem določeno, kakšna dela bo opravljal. Rečeno je bilo, da se bo učil področja internega oglaševanja, da bo pripravljal raziskave za posamezne stranke, po enem tednu pa je že stopil v stik z email marketingom. »Dogovorjeno je bilo, da opravim 160 ur, da lahko vsak dan prihajam v njihove prostore. Bil sem tam od osem do devet ur, tako da so se te ure hitro nabrale

Ponudil se je za delo

»Popolnoma brezplačno sem opravljal delo,« pravi komaj 22-letni Knehtl, ki je zaključil tretji letnik univerzitetnega programa Ekonomske fakultete, smer podjetništvo. To je bila njegova ponudba, saj je menil, da je le takšna oblika resnično primerna, glede na to, da ni imel določenih znanj. Že na začetku se je ponudil, da bi se zaposlil v tem podjetju, če bi za to obstajala možnost.

Vabljeni na dogodek Start-up Cafe >>

Ni vedel, kaj ga čaka

Ko so nastopili zadnji dnevi pripravništva, ga je nadrejeni Bagarić povabil na sestanek. Knehtl pravi, da se mu ni svitalo, zakaj. »Dal mi je priložnost, da nadaljujem z delom, povedal, da je zelo zadovoljen z mano, da sem ga presenetil. Kako veliko sem se naučil in da sem se dobro vključil v kolektiv,« Knehtl pa se je s predlogom o zaposlitvi strinjal. Zdaj je v Bsmartu redno zaposlen že četrti mesec.

»Srce mi je reklo …«

»Na začetku sem načrtoval, da bom šel naprej na magisterij, potem pa ko se mi je ponudila takšna priložnost, tak mentor, obenem pa sem se dobro počutil na delu in se ga tudi veselil, sem si rekel, da bom poskusil. Bomo videli, če bom še naprej študiral. Srce mi je reklo, da je to pravi čas za delo v tem podjetju.«

Njegova pretekla dela so bila, kot pravi, opravljena večinoma zaradi denarja, preživetja. Tokrat pa je v to izkušnjo vstopil resno, saj si je želel priti v stik s praktičnim delom. Izkušnjo, ki bi mu pomagala v bodoče, da bi dobil določena znanja, primerna za vstop na trg. Takšna, ki bi mu pomagala pri zaposlitvi.

Bi se tudi sam preizkusil/-a v startup podjetju? To ti omogoča MP pripravništvo >>

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje