Od poznanstva na startup dogodku do redne zaposlitve

Jure Knehtl je mladenič, ki mu je obisk Startup Cafeja pomagal do redne zaposlitve. Tja je prišel poslušat svojega bodočega nadrejenega, Žana Bagarića, se mu predstavil in ponudil za izobraževanje. Mesec dni pozneje sta prišla v stik, imela razgovor in začel je s prostovoljno prakso.
Od poznanstva na startup dogodku do redne zaposlitve

Od startup dogodka do redne zaposlitve. Na sliki Jure Knehtl (Vir slike: osebni arhiv).

»Že prej sem prebral veliko knjig s področja marketinga in psihologije. Zbral sem pogum, če želim nekoga spoznati, se mu vedno predstavim. Omenil sem mu, da me to področje zanima, da bi rad naredil prve korake. Rekel je, da je to odlično, če bom kaj rabil, naj se mu javim in mi dal vizitko. Čez en mesec sem ga poklical in dogovorila sva se za delo,« se spominja Knehtl. Tako se je začela njegova mesec in pol dolga praksa, ki jo je opravljal v podjetju Bsmart, ki se ukvarja z internetnim marketingom.

Gre za mlado podjetje, staro malce več kot eno leto, ki je nastalo iz s.p., zdaj pa šteje že osem zaposlenih. Podjetje se je pred kratkim preselilo tudi v nove prostore, zdaj jih imajo v Kristalni palači, Knehtl pa je tako kot nad kolektivom navdušen tudi nad svojimi zadolžitvami. »Ravno danes sem opravil prvi sestanek s stranko,« pove navdušeno.

Dogovorjeno kvoto hitro dosegel

Na začetku, ko je začel s prakso, ni bilo povsem določeno, kakšna dela bo opravljal. Rečeno je bilo, da se bo učil področja internega oglaševanja, da bo pripravljal raziskave za posamezne stranke, po enem tednu pa je že stopil v stik z email marketingom. »Dogovorjeno je bilo, da opravim 160 ur, da lahko vsak dan prihajam v njihove prostore. Bil sem tam od osem do devet ur, tako da so se te ure hitro nabrale

Ponudil se je za delo

»Popolnoma brezplačno sem opravljal delo,« pravi komaj 22-letni Knehtl, ki je zaključil tretji letnik univerzitetnega programa Ekonomske fakultete, smer podjetništvo. To je bila njegova ponudba, saj je menil, da je le takšna oblika resnično primerna, glede na to, da ni imel določenih znanj. Že na začetku se je ponudil, da bi se zaposlil v tem podjetju, če bi za to obstajala možnost.

Vabljeni na dogodek Start-up Cafe >>

Ni vedel, kaj ga čaka

Ko so nastopili zadnji dnevi pripravništva, ga je nadrejeni Bagarić povabil na sestanek. Knehtl pravi, da se mu ni svitalo, zakaj. »Dal mi je priložnost, da nadaljujem z delom, povedal, da je zelo zadovoljen z mano, da sem ga presenetil. Kako veliko sem se naučil in da sem se dobro vključil v kolektiv,« Knehtl pa se je s predlogom o zaposlitvi strinjal. Zdaj je v Bsmartu redno zaposlen že četrti mesec.

»Srce mi je reklo …«

»Na začetku sem načrtoval, da bom šel naprej na magisterij, potem pa ko se mi je ponudila takšna priložnost, tak mentor, obenem pa sem se dobro počutil na delu in se ga tudi veselil, sem si rekel, da bom poskusil. Bomo videli, če bom še naprej študiral. Srce mi je reklo, da je to pravi čas za delo v tem podjetju.«

Njegova pretekla dela so bila, kot pravi, opravljena večinoma zaradi denarja, preživetja. Tokrat pa je v to izkušnjo vstopil resno, saj si je želel priti v stik s praktičnim delom. Izkušnjo, ki bi mu pomagala v bodoče, da bi dobil določena znanja, primerna za vstop na trg. Takšna, ki bi mu pomagala pri zaposlitvi.

Bi se tudi sam preizkusil/-a v startup podjetju? To ti omogoča MP pripravništvo >>

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje