Od QR-kode do pametnega obeska

"Gre za produkt, ki ni in ne sme biti lokalno omejen," pravi Robi Kraner, ki je programersko znanje in občasne težave s svojim štirinožnim prijateljem združil v idejo po pametnem obesku, ki pomaga natančno locirati pobeglega psa.
Od QR-kode do pametnega obeska

“Gre za produkt, ki ni in ne sme biti lokalno omejen.” (Vir slike: Tacke)

Čeprav ideja ni nova, Kraner pravi, da so sicer mnogi “v lovu za povsem novo unikatno idejo, a dejstvo je, da se da tudi z idejo koga drugega, zlasti ob njeni nadgradnji, ustvariti nekaj novega”. Kraner, ki je v programerskih vodah, podrobno spremlja tudi dogajanje v zvezi s QR-kodami, ki so bile povod za razvoj ideje, ki je sicer po svetu že poznana. QR-kode so, poudarja, trenutno največja ovira v Sloveniji in ponekod drugod, saj “zaradi napačne uporabe nima večje prepoznavnosti”.

Živali so čipirane in z obeski, a brez najnovejših podatkov

“Cilj pametnega obeska je večja varnost vašega ljubljenčka v primeru izgube. Vsi vemo, da so naše živali čipirane in da imajo nekatere tudi obeske z informacijami. Čip je vsekakor zelo pozitivna stvar, a ga najditelj na cesti ne bo mogel uporabljati,” izgubljeni živali lahko pomagala le, če jo odpelje do veterinarja. A teh, ki imajo močan čut potrebe po pomoči živali, je premalo, nadaljuje Kraner. Navaden obesek je sicer lahko v pomoč pri iskanju lastnikov, a prepogosto vsebuje zastarele podatke lastnikov.

Z odprtjem profila živali lastnik prejme e-pošto

“V tem primeru naš pametni obesek povečuje možnost po vrnitvi, saj bo najditelj sam prišel do zadnjih aktualnih podatkov o živali in njenem lastniku. Tisti z mobilnim telefonom, ki imajo dostop do interneta, bodo do informacij lahko prišli že ob stiku z živaljo (skeniranje QR kode ali vpis spletnega naslova v spletni brskalnik) in z enim klikom poklicali lastnika,” razloži Kraner, kateremu pomagajo še najbližji prijatelji in družinski člani. “Ko najditelj odpre profil najdene živali, lastnik takoj dobi sporočilo o tem po elektronski pošti, hkrati pa dobi tudi podatke o GPS lokaciji najdbe.”

Sistem je za zdaj spisan le v slovenskem jeziku, a to ne pomeni, da si tujine ne želi osvojiti. “Vsekakor je cilj izdelek spraviti vsaj v sosednje države, če ne že po vsej Evropi, ki je s tem izdelkom še nekoliko manj pokrita. Gre za produkt, ki ni in ne sme biti lokalno omejen. Glede na to, da v našem krogu ljudi še nimamo povezave do teh krogov, bomo verjetno morali proces okrepiti prav v tej smeri,” želi pa se povezati tudi z zavetišči, kinološkimi društvi in šolami.

Prvi obeski že prispeli

“Prva pošiljka obeskov je žal morala prispeti iz Anglije, ker pri nas, kljub krizi, nismo našli dovolj odzivnih izdelovalcev obeskov. Zaradi tega dejstva smo bili kar malce razočarani. Še vedno smo v kontaktih in iskanju slovenskega proizvajalca. Vsekakor je to naš cilj,” na srečo pa so v Sloveniji našli podjetje, ki skrbi, da obeski dobijo odlično gravuro, ki je najbolj pomemben del zadeve. “Tako so bili prvi obeski dokončno oblikovani in pripravljeni za prevzem s strani kupcev v prvem tednu novega leta.”

Če imate tudi vi radovednega psa, ki med raziskovanjem kdaj odtava na neznan teritorij, si oglejte spletno stran tacke.si >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje