Od QR-kode do pametnega obeska

"Gre za produkt, ki ni in ne sme biti lokalno omejen," pravi Robi Kraner, ki je programersko znanje in občasne težave s svojim štirinožnim prijateljem združil v idejo po pametnem obesku, ki pomaga natančno locirati pobeglega psa.
Od QR-kode do pametnega obeska

“Gre za produkt, ki ni in ne sme biti lokalno omejen.” (Vir slike: Tacke)

Čeprav ideja ni nova, Kraner pravi, da so sicer mnogi “v lovu za povsem novo unikatno idejo, a dejstvo je, da se da tudi z idejo koga drugega, zlasti ob njeni nadgradnji, ustvariti nekaj novega”. Kraner, ki je v programerskih vodah, podrobno spremlja tudi dogajanje v zvezi s QR-kodami, ki so bile povod za razvoj ideje, ki je sicer po svetu že poznana. QR-kode so, poudarja, trenutno največja ovira v Sloveniji in ponekod drugod, saj “zaradi napačne uporabe nima večje prepoznavnosti”.

Živali so čipirane in z obeski, a brez najnovejših podatkov

“Cilj pametnega obeska je večja varnost vašega ljubljenčka v primeru izgube. Vsi vemo, da so naše živali čipirane in da imajo nekatere tudi obeske z informacijami. Čip je vsekakor zelo pozitivna stvar, a ga najditelj na cesti ne bo mogel uporabljati,” izgubljeni živali lahko pomagala le, če jo odpelje do veterinarja. A teh, ki imajo močan čut potrebe po pomoči živali, je premalo, nadaljuje Kraner. Navaden obesek je sicer lahko v pomoč pri iskanju lastnikov, a prepogosto vsebuje zastarele podatke lastnikov.

Z odprtjem profila živali lastnik prejme e-pošto

“V tem primeru naš pametni obesek povečuje možnost po vrnitvi, saj bo najditelj sam prišel do zadnjih aktualnih podatkov o živali in njenem lastniku. Tisti z mobilnim telefonom, ki imajo dostop do interneta, bodo do informacij lahko prišli že ob stiku z živaljo (skeniranje QR kode ali vpis spletnega naslova v spletni brskalnik) in z enim klikom poklicali lastnika,” razloži Kraner, kateremu pomagajo še najbližji prijatelji in družinski člani. “Ko najditelj odpre profil najdene živali, lastnik takoj dobi sporočilo o tem po elektronski pošti, hkrati pa dobi tudi podatke o GPS lokaciji najdbe.”

Sistem je za zdaj spisan le v slovenskem jeziku, a to ne pomeni, da si tujine ne želi osvojiti. “Vsekakor je cilj izdelek spraviti vsaj v sosednje države, če ne že po vsej Evropi, ki je s tem izdelkom še nekoliko manj pokrita. Gre za produkt, ki ni in ne sme biti lokalno omejen. Glede na to, da v našem krogu ljudi še nimamo povezave do teh krogov, bomo verjetno morali proces okrepiti prav v tej smeri,” želi pa se povezati tudi z zavetišči, kinološkimi društvi in šolami.

Prvi obeski že prispeli

“Prva pošiljka obeskov je žal morala prispeti iz Anglije, ker pri nas, kljub krizi, nismo našli dovolj odzivnih izdelovalcev obeskov. Zaradi tega dejstva smo bili kar malce razočarani. Še vedno smo v kontaktih in iskanju slovenskega proizvajalca. Vsekakor je to naš cilj,” na srečo pa so v Sloveniji našli podjetje, ki skrbi, da obeski dobijo odlično gravuro, ki je najbolj pomemben del zadeve. “Tako so bili prvi obeski dokončno oblikovani in pripravljeni za prevzem s strani kupcev v prvem tednu novega leta.”

Če imate tudi vi radovednega psa, ki med raziskovanjem kdaj odtava na neznan teritorij, si oglejte spletno stran tacke.si >>

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje