Od uličnega prodajanja do uspešnega inovatorstva

Avtor — 30.06.2008
Začela je z uličnim prodajanjem sadja in zelenjave. Danes Evelyn Wagstaff sicer še vedno prodaja zelenjavo, a kot uspešna inovatorka s podružnicami v Hong Kongu, Londonu in Manili.
Od uličnega prodajanja do uspešnega inovatorstva

Lumpia je priljubljena filipinska jed.

Že kot sedemletno dekle je Evelyn Wagstaff za preživetje morala prodajati sadje in zelenjavo. Po večih selitvah se je nazadnje ustalila v Hong Kongu.

Tu se je po parkih začela srečevati s filipinskimi priseljenci in jim prodajati kuhano hrano in lumpio, ki je značilna filipinska hrana. Ljudje so jo hitro vzljubili in ji z nasveti pomagali izboljševati recepte. Dobivala je vse več naročil in kmalu je morala najeti prostor za prodajo. Tako je nastala Little Divisoria, prva trgovina s filipinsko hrano v Hong Kongu.

Little Divisoria je kmalu postala priljubljena točka filipinskih priseljencev v Hong Kongu, saj je bilo le tu mogoče najti redke filipinske jedi, začimbe in zelenjavo. Kmalu so hrano začeli dostavljati tudi na dom.

Danes je Evelyn Wagstaff lastnica večih podružnic po svetu, prav tako pa ima v lasti podjetje, ki se ukvarja z dostavo na dom.

Vir: Global Nation

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje