Odgovor strokovnjaka - uvažanje iz Alibabe

Avtor Maja Borštnik — 19.11.2012
Komentiraj!
Uporabnik je na forumu zastavil vprašanje, ali mu lahko kdo svetuje glede zlatih članov v Alibabi, ali to funkcionira, ali obstaja kakšen posrednik, preko katerega je možno nakazati denar in on denarna sredstva sprosti šele takrat, ko je roba prispela.
Odgovor strokovnjaka - uvažanje iz Alibabe

Odgovor strokovnjaka: Uvažanje iz Alibabe (Vir slike: sxc.hu)

Alibaba je ena največjih svetovnih plaftorm, namenjena trgovanju prek spleta, ki prevladuje predvsem na vzhodnih trgih, čedalje bolj priljubljena pa je tudi na Zahodu in v evropskih državah.

Mnenja uporabnikov našega foruma pa glede Alibabe niso preveč spodbudna, saj jih je že veliko imelo slabe izkušnje z goljufi in s prevaranti, na katere so naleteli prav prek omenjene spletne platforme, bodisi pri prodaji bodisi pri nakupu izdelkov. Nekaj mnenj naših bralcev lahko najdete na forumu: Alibaba.com in Alibaba gold memberji.

Torej, kako je s t. i. "zlatimi člani" v Alibabi? So res vredni zaupanja? V ameriškem časniku Time so pred meseci objavili ugotovitve študije, ki pravijo, da je 1 % zlatih članov v preteklosti že sodelovalo v prevarantskih dejanjih, zato previdnost zagotovo ni odveč. Pogosto je namreč znesek, ki ga goljufi plačajo za zlato članstvo, precej nižji od zaslužka, ki ga prejmejo od prevare.

Pred zlorabami opozarjajo tudi na drugih spletnih straneh, goljufi pa še kar iščejo nove in nove načine za umazan zaslužek. Pogosto se dogaja, da kupcu ob prvem nakupu pošljejo najkvalitetnejše izdelke ali celo brezplačne vzorce, ko pa ta odda večje naročilo, na dom prejme izdelke, ki so daleč od kakovosti, ki jo je želel ali pa so ti ponarejeni.

Prav zaradi morebitnih prevar je zelo pomembno, da se zavarujete. To lahko storite prek zanesljivega posredniškega sistema Escrow, ki vaš denar zadrži do takrat, ko potrdite, da ste uspešno prejeli naročeno. Več o storitvi Escrow >>

Priporočamo tudi branje: 6 nasvetov za brezskrben uvoz s Kitajske in foruma: Uvoz blaga s Kitajske.

Vir: Time

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Prijavi se na e-novice!