Odgovor strokovnjaka: Uveljavljanje stroškov v d.o.o.

Bralec je na forumu zastavil vprašanje glede uveljavljanja stroškov v d.o.o., kjer ima sklenjeno le pogodbo o poslovodenju brez nagrade. Redno je namreč zaposlen drugje. Zanima ga, ali lahko uveljavlja potne stroške, stroške mobitela in si izplačuje dnevnice.
Odgovor strokovnjaka: Uveljavljanje stroškov v d.o.o.

Odgovor strokovnjaka: Uveljavljanje stroškov v d.o.o. (Vir slike: sxc.hu)

Pogoj za povračilo potnih stroškov, stroškov telefona in dnevnic na podlagi sklenjene pogodbe o poslovodenju je, da so ta povračila dogovorjena v pogodbi o poslovodenju. V kolikor to ni dogovorjeno, je priporočeno, da podjetnik spremeni pogodbo o poslovodenju tako, da bodo ta povračila v pogodbi natančno definirana.

Povračilo potnih stroškov, dnevnic in ostalih stroškov, povezanih s službenim potovanjem, se do predpisanih višin ne všteva v davčno osnovo za odmero dohodnine.

Glede telefona pa je bolj smotrno, da se celoten strošek da kar na družbo (torej, da družba sklene naročniško razmerje in v celoti poravna račun), v pogodbi o poslovodenju pa se določi, da ima direktor pravico do uporabe službenega telefona.

Odgovarjal je Jure Mercina.

Več o tem na MP forumu >>

Niste dobili odgovora, ki ste ga iskali? Preglejte ostale prispevke v rubriki Odgovor strokovnjaka >>

————————————————————————————————————————-

Želite izvedeti več? Vprašajte na forumu! Ste že naš oboževalec na Facebooku? Dodajte nas!

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje