Odgovor strokovnjaka: Zakon o dohodnini RS

Avtor — 15.07.2013
V tokratni rubriki Odgovor strokovnjaka vam predstavljamo odgovor na vprašanje bralca o spremembah Zakona o dohodnini RS, ki so začele veljati 1. januarja 2013. V Uradnem listu RS, št. 94/12 je bil namreč lanskega decembra objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini RS.
Odgovor strokovnjaka: Zakon o dohodnini RS

Odgovor strokovnjaka. (Vir slike: sxc.hu)

Vprašanje

Z začetkom tega leta so začele veljati spremembe Zakona o dohodnini RS, katere spremembe so to?

Odgovor

Spremembe so navedene v nadaljevanju:

  • Spremembe glede opredelitve vira dohodka
  • Spremembe na področju bonitet za uporabo službenega vozila
  • Ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov: pogoji za ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov, obvestilo o prenehanju ugotavljanja davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov, neizpolnjevanje pogojev za ugotavljanje davčne osnove z upoštevanjem normiranih odhodkov, upoštevanje prihodkov in odhodkov, višina normiranih odhodkov, izguba, davčna stopnja in izračun ter plačilo dohodnine od dohodka iz dejavnosti
  • Spremembe na področju obdavčitve dohodka iz oddajanja premoženja v najem
  • Spremembe na področju dohodka iz kapitala – obresti in dividende
  • Spremembe na področju posebnih osebnih olajšav
  • Bonitete

Vir: mladipodjetnik.si

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje