Odlično poslovanje podjetja, katerega storitve temeljijo na spletu

Avtor tehtnic4 — 08.12.2008
Komentiraj!
Računalniške storitve, ki temeljijo na internetu, so razmeroma nov pojav. Kljub negativnemu trendu na svetovnih trgih, pa se vlaganja v to področje ne zmanjšujejo. RightScale, eno izmed podjetij, ki se ukvarja s tem področjem računalništva, je v kratkem zaslužilo 13 milijonov dolarjev.
Odlično poslovanje podjetja, katerega storitve temeljijo na spletu

RightScale služi v časih krize.

Kalifornijsko podjetje RightScale raste iz meseca v mesec in nič ne kaže, da se bo rast kmalu upočasnila. Eden izmed razlogov je, da podjetja v času finančne krize iščejo najcenejše poti in se zato namesto, da bi uporabljala lastne strežnike, raje odločijo za storitve, ki jih ponuja RightScale. Podjetje namreč omogoča upravljanje s spletnimi stranmi tako, da jih prenese na Amazon Elastic Compute Cloud serverje, ki jih plačujejo glede na uporabo in jim ni potrebno kupiti lastnih strežnikov. V zadnjih mesecih so se pri RightScale-u odločili, da bodo podpirali tudi aplikacije v GoGriduu, FlexiScaleu in RackSpaceu.

Poleg omenjenega v tej panogi obstajajo tudi druga podjetja kot so WeoCeo in Intridea, vendar RightScale izstopa po svojih vizualnih vmesnikih in spremljanjem, ki ga omogoča preko svojih strežnikov.


Vir: Venturebeat

Prijavi se na e-novice!