Odpočijte si, vendar ne od iskanja idej

Avtor — 03.07.2013
Poletje je tukaj in čas je, da se malo spočijete - nikakor pa si ne smete vzeti dopusta od iskanja novih poslovnih idej. Ko boste poležavali na plaži, si vzemite nekaj časa tudi za pregled posla v preteklih mesecih.
Odpočijte si, vendar ne od iskanja idej

Odpočijte si, vendar ne od iskanja idej. (Vir slike: sxc.hu)

Poletje je odličen čas za dopust – sproščeno vzdušje in čas za razmislek pa bosta v vas prebudila tudi mnogo novih poslovnih idej. Ko se boste na dopustu umirili in bo vse potekalo počasneje, boste imeli čas, da idejam prepustite prosto pot. Izkoristite čas dopusta in razmislite o preteklih mesecih (o strankah, poslovnih partnerjih, poslovanju, odnosu z ekipo itd.) in načrtujte, kaj in na kakšen način boste izboljšali posel v prihodnjih mesecih.

Če si boste sploh lahko privoščili dopust, potem nikar ne glejte neprestano na vaš pametni mobilni telefon. Posel naj bo za en teden ali dva odrinjen na stran, kar pa ne pomeni, da nanj popolnoma pozabite. “Na dopustu sem slišal zanimivo poslovno idejo, ki sem jo nato spremenil v podjetje Virgin,” je zapisal Richard Branson, uspešen britanski podjetnik.

Kljub temu, da na dopustu nimate sestankov, namenjenih iskanju novih poslovnih idej, imejte odprte oči. Razsvetljenje lahko doživite, ko klepetate v baru, se sprehajate ob plaži ali večerjate v hotelski restavraciji.

Ste vedeli, da je podjetnik Richard Branson med drugim tudi goreč zagovornik dela izven pisarne? “Nekdaj sem delal v plavajoči hiši, danes delam v viseči mreži,” je zapisal. Bodite to poletje pustolovski in si privoščite delo izven pisarne – na plaži, ob jezeru ali zgolj na domačem vrtu. Takšno pomirjujoče okolje spodbuja kreativnost in drugačen način razmišljanja. Poleg tega pa je lepo delati na prostem – nikar pa ne pozabite na zaščito proti soncu in se od časa do časa umaknite v senco.

Ker so poleti dnevi daljši in bolj svetli, imate tudi več možnosti za rekreacijo. Zdravo telo in redna rekreacija vam bosta še kako olajšala premagovanje vsakodnevnih ovir v poslu. Če boste kakšen teden ali dva delali izven pisarne, si pred pričetkom delovnega dneva privoščite plavanje ali tek, zvečer pa igro odbojke ali tenisa.

In še zadnji nasvet Richarda Bransona: “Visoke temperature poleti pomenijo, da nihče več nima nobenega izgovora, da nosi kravato. Če vidite koga v kravati, pograbite najbližje škarje in recite nasvidenje kravati.”

Vir: linkedin.com

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje