Odpočijte si, vendar ne od iskanja idej

Poletje je tukaj in čas je, da se malo spočijete - nikakor pa si ne smete vzeti dopusta od iskanja novih poslovnih idej. Ko boste poležavali na plaži, si vzemite nekaj časa tudi za pregled posla v preteklih mesecih.
Odpočijte si, vendar ne od iskanja idej

Odpočijte si, vendar ne od iskanja idej. (Vir slike: sxc.hu)

Poletje je odličen čas za dopust – sproščeno vzdušje in čas za razmislek pa bosta v vas prebudila tudi mnogo novih poslovnih idej. Ko se boste na dopustu umirili in bo vse potekalo počasneje, boste imeli čas, da idejam prepustite prosto pot. Izkoristite čas dopusta in razmislite o preteklih mesecih (o strankah, poslovnih partnerjih, poslovanju, odnosu z ekipo itd.) in načrtujte, kaj in na kakšen način boste izboljšali posel v prihodnjih mesecih.

Če si boste sploh lahko privoščili dopust, potem nikar ne glejte neprestano na vaš pametni mobilni telefon. Posel naj bo za en teden ali dva odrinjen na stran, kar pa ne pomeni, da nanj popolnoma pozabite. “Na dopustu sem slišal zanimivo poslovno idejo, ki sem jo nato spremenil v podjetje Virgin,” je zapisal Richard Branson, uspešen britanski podjetnik.

Kljub temu, da na dopustu nimate sestankov, namenjenih iskanju novih poslovnih idej, imejte odprte oči. Razsvetljenje lahko doživite, ko klepetate v baru, se sprehajate ob plaži ali večerjate v hotelski restavraciji.

Ste vedeli, da je podjetnik Richard Branson med drugim tudi goreč zagovornik dela izven pisarne? “Nekdaj sem delal v plavajoči hiši, danes delam v viseči mreži,” je zapisal. Bodite to poletje pustolovski in si privoščite delo izven pisarne – na plaži, ob jezeru ali zgolj na domačem vrtu. Takšno pomirjujoče okolje spodbuja kreativnost in drugačen način razmišljanja. Poleg tega pa je lepo delati na prostem – nikar pa ne pozabite na zaščito proti soncu in se od časa do časa umaknite v senco.

Ker so poleti dnevi daljši in bolj svetli, imate tudi več možnosti za rekreacijo. Zdravo telo in redna rekreacija vam bosta še kako olajšala premagovanje vsakodnevnih ovir v poslu. Če boste kakšen teden ali dva delali izven pisarne, si pred pričetkom delovnega dneva privoščite plavanje ali tek, zvečer pa igro odbojke ali tenisa.

In še zadnji nasvet Richarda Bransona: “Visoke temperature poleti pomenijo, da nihče več nima nobenega izgovora, da nosi kravato. Če vidite koga v kravati, pograbite najbližje škarje in recite nasvidenje kravati.”

Vir: linkedin.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje