Odpočijte si, vendar ne od iskanja idej

Poletje je tukaj in čas je, da se malo spočijete - nikakor pa si ne smete vzeti dopusta od iskanja novih poslovnih idej. Ko boste poležavali na plaži, si vzemite nekaj časa tudi za pregled posla v preteklih mesecih.
Odpočijte si, vendar ne od iskanja idej

Odpočijte si, vendar ne od iskanja idej. (Vir slike: sxc.hu)

Poletje je odličen čas za dopust – sproščeno vzdušje in čas za razmislek pa bosta v vas prebudila tudi mnogo novih poslovnih idej. Ko se boste na dopustu umirili in bo vse potekalo počasneje, boste imeli čas, da idejam prepustite prosto pot. Izkoristite čas dopusta in razmislite o preteklih mesecih (o strankah, poslovnih partnerjih, poslovanju, odnosu z ekipo itd.) in načrtujte, kaj in na kakšen način boste izboljšali posel v prihodnjih mesecih.

Če si boste sploh lahko privoščili dopust, potem nikar ne glejte neprestano na vaš pametni mobilni telefon. Posel naj bo za en teden ali dva odrinjen na stran, kar pa ne pomeni, da nanj popolnoma pozabite. “Na dopustu sem slišal zanimivo poslovno idejo, ki sem jo nato spremenil v podjetje Virgin,” je zapisal Richard Branson, uspešen britanski podjetnik.

Kljub temu, da na dopustu nimate sestankov, namenjenih iskanju novih poslovnih idej, imejte odprte oči. Razsvetljenje lahko doživite, ko klepetate v baru, se sprehajate ob plaži ali večerjate v hotelski restavraciji.

Ste vedeli, da je podjetnik Richard Branson med drugim tudi goreč zagovornik dela izven pisarne? “Nekdaj sem delal v plavajoči hiši, danes delam v viseči mreži,” je zapisal. Bodite to poletje pustolovski in si privoščite delo izven pisarne – na plaži, ob jezeru ali zgolj na domačem vrtu. Takšno pomirjujoče okolje spodbuja kreativnost in drugačen način razmišljanja. Poleg tega pa je lepo delati na prostem – nikar pa ne pozabite na zaščito proti soncu in se od časa do časa umaknite v senco.

Ker so poleti dnevi daljši in bolj svetli, imate tudi več možnosti za rekreacijo. Zdravo telo in redna rekreacija vam bosta še kako olajšala premagovanje vsakodnevnih ovir v poslu. Če boste kakšen teden ali dva delali izven pisarne, si pred pričetkom delovnega dneva privoščite plavanje ali tek, zvečer pa igro odbojke ali tenisa.

In še zadnji nasvet Richarda Bransona: “Visoke temperature poleti pomenijo, da nihče več nima nobenega izgovora, da nosi kravato. Če vidite koga v kravati, pograbite najbližje škarje in recite nasvidenje kravati.”

Vir: linkedin.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje