Odpočijte si, vendar ne od iskanja idej

Poletje je tukaj in čas je, da se malo spočijete - nikakor pa si ne smete vzeti dopusta od iskanja novih poslovnih idej. Ko boste poležavali na plaži, si vzemite nekaj časa tudi za pregled posla v preteklih mesecih.
Odpočijte si, vendar ne od iskanja idej

Odpočijte si, vendar ne od iskanja idej. (Vir slike: sxc.hu)

Poletje je odličen čas za dopust – sproščeno vzdušje in čas za razmislek pa bosta v vas prebudila tudi mnogo novih poslovnih idej. Ko se boste na dopustu umirili in bo vse potekalo počasneje, boste imeli čas, da idejam prepustite prosto pot. Izkoristite čas dopusta in razmislite o preteklih mesecih (o strankah, poslovnih partnerjih, poslovanju, odnosu z ekipo itd.) in načrtujte, kaj in na kakšen način boste izboljšali posel v prihodnjih mesecih.

Če si boste sploh lahko privoščili dopust, potem nikar ne glejte neprestano na vaš pametni mobilni telefon. Posel naj bo za en teden ali dva odrinjen na stran, kar pa ne pomeni, da nanj popolnoma pozabite. “Na dopustu sem slišal zanimivo poslovno idejo, ki sem jo nato spremenil v podjetje Virgin,” je zapisal Richard Branson, uspešen britanski podjetnik.

Kljub temu, da na dopustu nimate sestankov, namenjenih iskanju novih poslovnih idej, imejte odprte oči. Razsvetljenje lahko doživite, ko klepetate v baru, se sprehajate ob plaži ali večerjate v hotelski restavraciji.

Ste vedeli, da je podjetnik Richard Branson med drugim tudi goreč zagovornik dela izven pisarne? “Nekdaj sem delal v plavajoči hiši, danes delam v viseči mreži,” je zapisal. Bodite to poletje pustolovski in si privoščite delo izven pisarne – na plaži, ob jezeru ali zgolj na domačem vrtu. Takšno pomirjujoče okolje spodbuja kreativnost in drugačen način razmišljanja. Poleg tega pa je lepo delati na prostem – nikar pa ne pozabite na zaščito proti soncu in se od časa do časa umaknite v senco.

Ker so poleti dnevi daljši in bolj svetli, imate tudi več možnosti za rekreacijo. Zdravo telo in redna rekreacija vam bosta še kako olajšala premagovanje vsakodnevnih ovir v poslu. Če boste kakšen teden ali dva delali izven pisarne, si pred pričetkom delovnega dneva privoščite plavanje ali tek, zvečer pa igro odbojke ali tenisa.

In še zadnji nasvet Richarda Bransona: “Visoke temperature poleti pomenijo, da nihče več nima nobenega izgovora, da nosi kravato. Če vidite koga v kravati, pograbite najbližje škarje in recite nasvidenje kravati.”

Vir: linkedin.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje