Odpustite slabe delavce, preden bo prepozno

Sodite med razumevajoče in sočutne vodje, ki nikakor nočejo odpustiti zaposlenih, čeprav podjetju prinašajo izgubo namesto dobička? Jim dajete preveč časa in podpore, da bodo mogoče nekega dne dobro opravljali svoje naloge? Dobro premislite, preden bo prepozno. Mogoče delate veliko napako.
Odpustite slabe delavce, preden bo prepozno

Odpustite slabe delavce, preden bo prepozno (Vir: Bigstockphoto.com)

Veliko vodij si ne upa, ali noče odpustiti svojih delavcev, ker jih preveč skrbi zanje. Menijo, da jim je treba nameniti dovolj časa, da se naučijo opravljati svoje naloge, in do njih čutijo odgovornost, da bodo sposobni plačevati račune in preživeti svojo družino. S skrbnostjo nad zaposlenimi seveda ni nič narobe, a če delavec ne prispeva svojega deleža k uspehu podjetja, potem škodi tako podjetju kot tudi sebi.

Kako vedeti, ali morate odpustiti svoje delavce in kako to izvesti?

Prepoznajte kritične znake

Ni vedno lahko opaziti, ali je za zaposlenega napočil čas, da je bolje, da gre. Če opazite katerega izmed spodnjih scenarijev, je bolje, da sodelovanje prekinete:

  • Delavec je izgubil svojo prejšnjo storilnost.
  • Delavec glasno tarna zaradi dela in negativno vpliva na splošno moralo v celotni ekipi.
  • Zaradi organizacijskih sprememb delovno mesto zaposlenega postane odveč.
  • Veščine zaposlenega niso dovolj razvite za zahtevan položaj, vi pa nimate časa, da bi ga učili.
  • Delavec izkorišča pogodbo in ugodnosti podjetja, zamuja, je stalno na dopustu ali krade pripomočke  in orodja z delovnega mesta.
  • Delavec ni motiviran, da bi razvijal svoje sposobnosti in se razvijal skupaj s podjetjem.

Pripravite se na odpuščanje

Ko prepoznate znake, zabeležite vse pomisleke o zaposlenem. Zberite tudi izjave sodelavcev. Dokumentacija je ključnega pomena, da zaščitite sebe pred možno tožbo.

Če ni zapisano v zaposlitveni pogodbi, odpravnina ni nujna, vendar lahko bistveno prispeva k ugledu vašega podjetja, zato je priporočljivo, da jo odpuščenemu delavcu ponudite.

Prevzemite vso odgovornost

Če ste zaposlili zaposlenega, ki se na delovnem mestu ne obnese, je to običajno vaša krivda in ne njegova. Takšna ugotovitev ni prijetna, a prej si boste priznali, prej boste lahko izboljšali zaposlovanje novih delavcev v prihodnosti.

Po odpuščanju analizirajte, kje ste naredili napako. Ste mogoče zamočili na zaposlitvenem intervjuju? Ste iskali napačen kader? Takšna samorefleksija pomembno prispeva k nadaljnjem uspehu podjetja.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje