Odpustite slabe delavce, preden bo prepozno

Sodite med razumevajoče in sočutne vodje, ki nikakor nočejo odpustiti zaposlenih, čeprav podjetju prinašajo izgubo namesto dobička? Jim dajete preveč časa in podpore, da bodo mogoče nekega dne dobro opravljali svoje naloge? Dobro premislite, preden bo prepozno. Mogoče delate veliko napako.
Odpustite slabe delavce, preden bo prepozno

Odpustite slabe delavce, preden bo prepozno (Vir: Bigstockphoto.com)

Veliko vodij si ne upa, ali noče odpustiti svojih delavcev, ker jih preveč skrbi zanje. Menijo, da jim je treba nameniti dovolj časa, da se naučijo opravljati svoje naloge, in do njih čutijo odgovornost, da bodo sposobni plačevati račune in preživeti svojo družino. S skrbnostjo nad zaposlenimi seveda ni nič narobe, a če delavec ne prispeva svojega deleža k uspehu podjetja, potem škodi tako podjetju kot tudi sebi.

Kako vedeti, ali morate odpustiti svoje delavce in kako to izvesti?

Prepoznajte kritične znake

Ni vedno lahko opaziti, ali je za zaposlenega napočil čas, da je bolje, da gre. Če opazite katerega izmed spodnjih scenarijev, je bolje, da sodelovanje prekinete:

  • Delavec je izgubil svojo prejšnjo storilnost.
  • Delavec glasno tarna zaradi dela in negativno vpliva na splošno moralo v celotni ekipi.
  • Zaradi organizacijskih sprememb delovno mesto zaposlenega postane odveč.
  • Veščine zaposlenega niso dovolj razvite za zahtevan položaj, vi pa nimate časa, da bi ga učili.
  • Delavec izkorišča pogodbo in ugodnosti podjetja, zamuja, je stalno na dopustu ali krade pripomočke  in orodja z delovnega mesta.
  • Delavec ni motiviran, da bi razvijal svoje sposobnosti in se razvijal skupaj s podjetjem.

Pripravite se na odpuščanje

Ko prepoznate znake, zabeležite vse pomisleke o zaposlenem. Zberite tudi izjave sodelavcev. Dokumentacija je ključnega pomena, da zaščitite sebe pred možno tožbo.

Če ni zapisano v zaposlitveni pogodbi, odpravnina ni nujna, vendar lahko bistveno prispeva k ugledu vašega podjetja, zato je priporočljivo, da jo odpuščenemu delavcu ponudite.

Prevzemite vso odgovornost

Če ste zaposlili zaposlenega, ki se na delovnem mestu ne obnese, je to običajno vaša krivda in ne njegova. Takšna ugotovitev ni prijetna, a prej si boste priznali, prej boste lahko izboljšali zaposlovanje novih delavcev v prihodnosti.

Po odpuščanju analizirajte, kje ste naredili napako. Ste mogoče zamočili na zaposlitvenem intervjuju? Ste iskali napačen kader? Takšna samorefleksija pomembno prispeva k nadaljnjem uspehu podjetja.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje