Odzivi na iPhone

Avtor — 08.11.2007
Strokovnjaki pravijo, da je pojav telefona iPhone podjetja Apple dodobra pretresel trg mobilnih telefonov. Kakšni pa so odzivi ostalih konkurentov?
Odzivi na iPhone

Ali je iPhone res določil nove smernice v mobilni industriji?

Mobilni telefon iPhone podjetja Apple je na trgu prisoten že nekaj mesecev. Požel je veliko govoric še pred samo predstavitvijo, saj je podjetje Apple v zadnjih letih postalo znano kot podjetje, ki postavlja nova merila na vseh področjih na katerih se pojavi.

iPhone ima sicer izredno majhen tržni delež na področju mobilne telefonije, moramo pa vzeti v znanje, da se je v prvih 90. dneh prodaje prodalo več kot 1.4 milijona primerkov. V petek pa se prične prodaja tudi izven ZDA in sicer v Angliji in Nemčiji.

Vodilna podjetja kot so Nokia, LG, Samsung, Sony Ericsson in Motorola pravijo, da jih pojav novega konkurenta na trgu ne skrbi ter da se stanje in smernice na trgu niso spremenile. Podjetja pravijo, da bodo redno spremljala novosti podjetja Apple, enako kot spremljajo vse novosti pri ostalih konkurentih.

Za pomembna atributa iPhone veljata njegova programska oprema ter storitve iTunes.

Kot odziv na iTunes je operater Vodafone v povezavi s podjetjem Nokia na trgu predstavil storitev MusicStation, kateri so nekateri nadeli vzdevek iPhone Killer. Če bo temu res tako, bo pokazal čas.

Ostali izdelki, ki se lahko postavijo ob bok iPhonu so Sony Ericsson W960, LG LGKS20, Blackberry Pearl, Nokia N95 ter še mnogi drugi za katere velja, da so boljši, kakovostnejši in cenejši od njihovega novopečenega konkurenta.

 Vir: BBC News

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje