Odzivi na iPhone

Strokovnjaki pravijo, da je pojav telefona iPhone podjetja Apple dodobra pretresel trg mobilnih telefonov. Kakšni pa so odzivi ostalih konkurentov?
Odzivi na iPhone

Ali je iPhone res določil nove smernice v mobilni industriji?

Mobilni telefon iPhone podjetja Apple je na trgu prisoten že nekaj mesecev. Požel je veliko govoric še pred samo predstavitvijo, saj je podjetje Apple v zadnjih letih postalo znano kot podjetje, ki postavlja nova merila na vseh področjih na katerih se pojavi.

iPhone ima sicer izredno majhen tržni delež na področju mobilne telefonije, moramo pa vzeti v znanje, da se je v prvih 90. dneh prodaje prodalo več kot 1.4 milijona primerkov. V petek pa se prične prodaja tudi izven ZDA in sicer v Angliji in Nemčiji.

Vodilna podjetja kot so Nokia, LG, Samsung, Sony Ericsson in Motorola pravijo, da jih pojav novega konkurenta na trgu ne skrbi ter da se stanje in smernice na trgu niso spremenile. Podjetja pravijo, da bodo redno spremljala novosti podjetja Apple, enako kot spremljajo vse novosti pri ostalih konkurentih.

Za pomembna atributa iPhone veljata njegova programska oprema ter storitve iTunes.

Kot odziv na iTunes je operater Vodafone v povezavi s podjetjem Nokia na trgu predstavil storitev MusicStation, kateri so nekateri nadeli vzdevek iPhone Killer. Če bo temu res tako, bo pokazal čas.

Ostali izdelki, ki se lahko postavijo ob bok iPhonu so Sony Ericsson W960, LG LGKS20, Blackberry Pearl, Nokia N95 ter še mnogi drugi za katere velja, da so boljši, kakovostnejši in cenejši od njihovega novopečenega konkurenta.

 Vir: BBC News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje