Oglasni panoji, ki vračajo pogled

V oglaševanju uspevajo tisti, ki pri delu upoštevajo in izkoriščajo vse dejavnike. Tako je pomembno tudi, koliko ljudi vidi določen oglas, kdaj ga vidijo in kdo so ti ljudje. Vse to je na internetu preprosto ugotoviti, pri drugih načinih oglaševanja pa to predstavlja enega večjih problemov.
Oglasni panoji, ki vračajo pogled

Oglasnim panojem, ki jih srečujemo na vsakem koraku se bo merila učinkovitost.

Oglasni panoji so zgodba zase. So del starega načina oglaševanja, a še vedno dovolj učinkoviti, da se jih množično uporablja. Nemogoče se jim je izogniti in tudi če se jim ne posvetimo dobro, bo pogled nanje ostal v naši podzavesti. Ker pa so relativno drag način oglaševanja produktov oziroma storitev, so za manjša podjetja včasih težko dosegljivi in vanje niti ne vlagajo, ker ne poznajo njihovega točnega učinka.

Sedaj pa se je na trgu pojavila rešitev. Predstavili so namreč novo tehnologijo, ki daje zanesljive informacije. V oglasne panoje se vgradijo majhne video kamere, ki snemajo mimoidoče. Iz tega je razviden njihov spol, približna starost in koliko časa so posvetili ogledu panoja, te podrobnosti pa se obdelajo in pošljejo v centralno podatkovno bazo agencije, ki vam sporoči učinkovitost oglaševanja.

Za to tehnologijo stojijo posebni programi, ki ne shranjujejo posnetkov opazovalcev panojev, tako da varovanje zasebnosti ni zaskrbljivo. Kamere so programirane tako, da na človeku, ki stoji pred panojem razločijo obrazne značilnosti (višina ličnic, razdalja med nosom in brado, ipd.) in jih analizirajo za ugotovitev človekove starosti in spola. Uporaba takšnih oglasnih panojev se še ni začela, saj se je testiranje ravno končalo, analitiki pa jim napovedujejo velik uspeh.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje