Okolju prijazne franšize

Zelene franšize v zadnjem času doživljajo porast, saj je z njimi mogoče s koristnim delom doseči poslovni uspeh. Na voljo so mnoge franšize iz različnih panog, za izbor franšize pa se lahko odločite tudi na podlagi tega, koliko so le te okolju prijazne.
Ideje za ekološko ozaveščena podjetja - 2.del

Tudi podjetja lahko pomagajo pri varovanju okolja.

Po podatkih ameriškega mednarodnega inštituta za franšizing je panoga okolju prijaznih franšiz v porastu, prav tako pa raste povpraševanje po njih. O tem trendu piše tudi bloger Joel Libaya, ki je ustvaril Green Franchise Directory, kjer so na voljo informacije o zelenih franšizah.

Izbirate lahko med mnogimi franšizami iz različnih panog kot so prehrambena industrija s podjetji Pizza Fusion, Spoon Me ali Filta, področjem osebne nege in urejanja doma s podjetji Maid Brigade, The Cleaning Authority, Ecowash Mobile ali Splish Salon ali področjem javne porabe s podjetji Pro Energy Consultants, Solar Power Inc. ali Batteries Plus.

Pri izbiri je treba paziti na podjetja, ki se predstavljajo kot zelena, vendar ima njihova dejavnost vseeno negativen vpliv na okolje, zato se je najbolje o dejavnosti najprej podrobno pozanimati pri franšizodajalcu.

To področje ponuja tako novejše kot starejše in že preizkušene modele podjetij, zato preučite vse možnosti. Zelene restavracije imajo tako bolj gotovo prihodnost kot npr. energetsko svetovanje, saj je mogoče bolj objektivno oceniti njihov uspeh. Podjetniki zato pri izbiri zelene franšize ne smejo zanemariti poslovnega vidika, upoštevajte pa tudi državne spodbude okolju prijaznim podjetjem.

Kljub temu, da lahko vodenje zelenega podjetja na začetku zahteva več sredstev in dela, pa omogoča na dolgi rok velike prihranke.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje