Okolju prijazne franšize

Avtor — 19.08.2009
Zelene franšize v zadnjem času doživljajo porast, saj je z njimi mogoče s koristnim delom doseči poslovni uspeh. Na voljo so mnoge franšize iz različnih panog, za izbor franšize pa se lahko odločite tudi na podlagi tega, koliko so le te okolju prijazne.
Ideje za ekološko ozaveščena podjetja - 2.del

Tudi podjetja lahko pomagajo pri varovanju okolja.

Po podatkih ameriškega mednarodnega inštituta za franšizing je panoga okolju prijaznih franšiz v porastu, prav tako pa raste povpraševanje po njih. O tem trendu piše tudi bloger Joel Libaya, ki je ustvaril Green Franchise Directory, kjer so na voljo informacije o zelenih franšizah.

Izbirate lahko med mnogimi franšizami iz različnih panog kot so prehrambena industrija s podjetji Pizza Fusion, Spoon Me ali Filta, področjem osebne nege in urejanja doma s podjetji Maid Brigade, The Cleaning Authority, Ecowash Mobile ali Splish Salon ali področjem javne porabe s podjetji Pro Energy Consultants, Solar Power Inc. ali Batteries Plus.

Pri izbiri je treba paziti na podjetja, ki se predstavljajo kot zelena, vendar ima njihova dejavnost vseeno negativen vpliv na okolje, zato se je najbolje o dejavnosti najprej podrobno pozanimati pri franšizodajalcu.

To področje ponuja tako novejše kot starejše in že preizkušene modele podjetij, zato preučite vse možnosti. Zelene restavracije imajo tako bolj gotovo prihodnost kot npr. energetsko svetovanje, saj je mogoče bolj objektivno oceniti njihov uspeh. Podjetniki zato pri izbiri zelene franšize ne smejo zanemariti poslovnega vidika, upoštevajte pa tudi državne spodbude okolju prijaznim podjetjem.

Kljub temu, da lahko vodenje zelenega podjetja na začetku zahteva več sredstev in dela, pa omogoča na dolgi rok velike prihranke.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial.

Preberite več >>
Vse za podjetje