Okolju prijazne franšize

Zelene franšize v zadnjem času doživljajo porast, saj je z njimi mogoče s koristnim delom doseči poslovni uspeh. Na voljo so mnoge franšize iz različnih panog, za izbor franšize pa se lahko odločite tudi na podlagi tega, koliko so le te okolju prijazne.
Ideje za ekološko ozaveščena podjetja - 2.del

Tudi podjetja lahko pomagajo pri varovanju okolja.

Po podatkih ameriškega mednarodnega inštituta za franšizing je panoga okolju prijaznih franšiz v porastu, prav tako pa raste povpraševanje po njih. O tem trendu piše tudi bloger Joel Libaya, ki je ustvaril Green Franchise Directory, kjer so na voljo informacije o zelenih franšizah.

Izbirate lahko med mnogimi franšizami iz različnih panog kot so prehrambena industrija s podjetji Pizza Fusion, Spoon Me ali Filta, področjem osebne nege in urejanja doma s podjetji Maid Brigade, The Cleaning Authority, Ecowash Mobile ali Splish Salon ali področjem javne porabe s podjetji Pro Energy Consultants, Solar Power Inc. ali Batteries Plus.

Pri izbiri je treba paziti na podjetja, ki se predstavljajo kot zelena, vendar ima njihova dejavnost vseeno negativen vpliv na okolje, zato se je najbolje o dejavnosti najprej podrobno pozanimati pri franšizodajalcu.

To področje ponuja tako novejše kot starejše in že preizkušene modele podjetij, zato preučite vse možnosti. Zelene restavracije imajo tako bolj gotovo prihodnost kot npr. energetsko svetovanje, saj je mogoče bolj objektivno oceniti njihov uspeh. Podjetniki zato pri izbiri zelene franšize ne smejo zanemariti poslovnega vidika, upoštevajte pa tudi državne spodbude okolju prijaznim podjetjem.

Kljub temu, da lahko vodenje zelenega podjetja na začetku zahteva več sredstev in dela, pa omogoča na dolgi rok velike prihranke.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje