Okolju prijazne franšize

Zelene franšize v zadnjem času doživljajo porast, saj je z njimi mogoče s koristnim delom doseči poslovni uspeh. Na voljo so mnoge franšize iz različnih panog, za izbor franšize pa se lahko odločite tudi na podlagi tega, koliko so le te okolju prijazne.
Ideje za ekološko ozaveščena podjetja - 2.del

Tudi podjetja lahko pomagajo pri varovanju okolja.

Po podatkih ameriškega mednarodnega inštituta za franšizing je panoga okolju prijaznih franšiz v porastu, prav tako pa raste povpraševanje po njih. O tem trendu piše tudi bloger Joel Libaya, ki je ustvaril Green Franchise Directory, kjer so na voljo informacije o zelenih franšizah.

Izbirate lahko med mnogimi franšizami iz različnih panog kot so prehrambena industrija s podjetji Pizza Fusion, Spoon Me ali Filta, področjem osebne nege in urejanja doma s podjetji Maid Brigade, The Cleaning Authority, Ecowash Mobile ali Splish Salon ali področjem javne porabe s podjetji Pro Energy Consultants, Solar Power Inc. ali Batteries Plus.

Pri izbiri je treba paziti na podjetja, ki se predstavljajo kot zelena, vendar ima njihova dejavnost vseeno negativen vpliv na okolje, zato se je najbolje o dejavnosti najprej podrobno pozanimati pri franšizodajalcu.

To področje ponuja tako novejše kot starejše in že preizkušene modele podjetij, zato preučite vse možnosti. Zelene restavracije imajo tako bolj gotovo prihodnost kot npr. energetsko svetovanje, saj je mogoče bolj objektivno oceniti njihov uspeh. Podjetniki zato pri izbiri zelene franšize ne smejo zanemariti poslovnega vidika, upoštevajte pa tudi državne spodbude okolju prijaznim podjetjem.

Kljub temu, da lahko vodenje zelenega podjetja na začetku zahteva več sredstev in dela, pa omogoča na dolgi rok velike prihranke.

 

Vir: Entrepreneur

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje