Yahoo kupil domeno OMG.com

Avtor Nejc Krumpačnik — 14.08.2009
Komentiraj!
Yahoo je bil v zadnjih mesecih še posebej dejaven na področju kupovanja domen in prodaje oglasnega prostora. Ni le kupec domen, temveč se ukvarja tudi s prodajo le-teh, predvsem tistih, ki jih ne potrebuje.

Junija je tako na dražbi domen v Washingtonu prodal domensko ime contests.com za neverjetnih 380.000 dolarjev, do katere je domnevno prišel z nakupom spletne strani Broadcast.com, ki si je prej lastila omenjeno domeno.

Domena candy.com se je, prav tako junija, prodala za tri milijone dolarjev, toys.com pa februarja za vrtoglavih 5,1 milijona dolarjev. Yahooju je aprila uspelo prodati tudi wp.com. Najnovejši nakup pa predstavlja domena omg.com, ki jo je Yahoo kupil za 80.000 dolarjev. Glede na izredno visoke zneske zadnjih prodaj, je Yahoo do domene prišel po več kot razumni ceni.

Seveda OMG ni niti prava beseda, a je postala vsakdanja fraza v popularni kulturi. OMG običajno pomeni »Oh My God« ter se uporablja predvsem kot kratica pri tekstualnemu sporočanju. Yahoo si sicer lasti priljubljeno spletno stran, ki je namenjena govoricam o zvezdnikih in se nahaja na podobni spletni domeni omg.yahoo.com. 

 

Vir: TechCrunch

Prijavi se na e-novice!