Omrežje brez oglasov prejelo novo investicijo

Avtor — 16.04.2015
Družabno omrežje Ello, ki je zaslovelo po ideji o omrežju brez oglasov, je uporabnikom na voljo že od lanskega marca. Ello se lahko pohvali z novo investicijo. Zadnja v vrsti je težka kar 5 milijonov dolarjev.
Omrežje brez oglasov prejelo novo investicijo

Omrežje Ello je prejelo novo investicijo (Vir slike: Ello).

Ello, ki ga lahko uporabljajo sicer le tisti, ki so nanj povabljeni, je skupaj zbral že za kar 11 milijonov dolarjev investicij v zadnjih šestih mesecih, kar je na mesečni ravni zbranih skoraj dva milijona dolarjev.

Podjetje, ki ima kar sedem ustanoviteljev, je veliko pozornosti pridobilo kot omrežje, ki je popolnoma drugačno od obstoječih, zlasti Facebooka. Zato so ga mnogi označili za »anti-Facebook« omrežje. Do oktobra je k prijavi pritegnil množice, kot kažejo statistike, naj bi se v omrežje vsako uro prijavilo 50 tisoč novih uporabnikov. Skupno je imel takrat več kot milijon registriranih uporabnikov in kar tri milijone na čakalni listi.

Septembra lani je to omrežje postalo najhitreje rastoče družbeno omrežje v zgodovini v le nekaj urah. Navdušenost nad novostjo se je pozneje sicer nekoliko umirilo, a Ellov izvršni direktor Paul Budnitz pravi, da se število uporabnikov še vedno povečuje.

Se še spomniš Ella? Tudi jaz ne

Omrežje, ki bo ostalo brez oglasov, naj bi služilo s prodajo majic, ustvarjanjem večuporabniških računov in spreminjanjem barv računov. Skratka vse dodatne funkcije bi ekipa zaračunala. Medtem pa se na Twitterju že pojavljajo tviti: Remember Ello? Me neither, lol (Se spomniš Ella? Tudi jaz ne, smeh).

Številne novosti, ni pa jasno, kako je z zasebnostjo

Omrežje je doletela tudi nova podoba. Ekipa je očitno prisluhnila svojim uporabnikom, ki so imeli kar precej povedati na račun dizajna. Kako je danes z zasebnostjo, ni jasno, so pa imeli uporabniki z njo v začetku težave. Ello namreč ni omogočal možnosti blokade določenega uporabnika. Zdaj so dodali še možnost ponovne objave, delitve, komentiranja in boljših pravil za zasebnost.

Nova investicija, nove zaposlitve

Danes Ellova ekipe šteje že 30 ljudi. »Ello je posel, tukaj ni nobene skrivnosti,« pravi Budnitz. »Če bomo spremenili svet, ga moramo kot del poslovnega sveta.« Z novo investicijo bodo lahko zaposlili več ljudi in dosegali hitrejši razvoj. Ello se namreč še vedno razvija, saj je bil, takrat ko je čez noč postal prava senzacija, še v zgodnjih fazah razvoja.


Oznake: , ,