Ona-on.com prihodnje leto do milijontega uporabnika!

Avtor Maruša Žibert — 16.12.2013
Komentiraj!
Portal Ona-on.com, ki deluje že vse od leta 2002, ostaja izredno priljubljen med (samskimi) Slovenci. Dnevno pridobiva od 60 do 70 uporabnikov, kar na leto nanese več kot 23 tisoč novih uporabnikov, leto 2014 pa bo po besedah njegovega vodje Luke Kogovška prelomno.
Ona-on.com prihodnje leto do milijontega uporabnika!

Luka Kogovšek

"Širitev v tujino poteka na platformi SocDate. Gre za tehnološko platformo, na kateri že tečejo nekateri slovenski servisi, kot sta ona-on.com in urgenca.com. Sredi prihodnjega leta bo na voljo v angleškem jeziku, tako spletna kot mobilna različica, pod globalno blagovno znamko" nam je povedal Luka Kogovšek, vodja portala.

Prek mobilca do partnerja

V zadnjem letu na ona-on.com opažajo kar nekaj novih trendov. Mobilna uporaba vse bolj narašča, vse večja je tudi uporaba avdio-video zmenkov, ki uporabnikom omogoča nekakšne skype zmenke. Medtem ko dnevno pridobijo od 60 do 70 novih uporabnikov, imajo prihodnje leto, ob širitvi v tujino, še večje cilje. "Pričakujemo milijon uporabnikov!" Kogovšek pa hkrati poudarja, da slovenska zgodba ostaja njihov glavni vir prihodkov. Letos bodo naredili za 700 tisoč evrov prihodkov. Ob širitvi v tujino pa načrtujejo povečanje ekipe, zlasti uredniškega in marketinškega dela.

Vrnimo se še v leto 2002: "Na začetku je bilo več moških uporabnikov. Leto 2002 so bili drugačni časi. Ni bilo Facebooka, tudi ne MySpacea. Moški so si bolj želeli seks, kot pa romantično zvezo, ki so jo iskale ženske. Zato smo leta 2004 ustanovili nov servis, urgenca.com, ki je namenjen bolj iskanju posteljnih radosti, in tako počistili s tistimi, ki so po svoje uničevali romantični servis za iskanje sorodne duše ona-on.com."

Pisana množica, ki ima enak cilj

Na ona-on.com, ki redno prireja tudi številne dogodke za samske po Sloveniji (več 100 dogodkov letno!), prevladuje populacija, stara med 30 in 40 let. "Moški so v povprečju stari 38 let, ženske od 3 do 4 štiri leta manj," razkriva Kogovšek, ki pa dodaja, da v množici uporabnikov najdemo tako mlajše, komaj polnoletne, kot tudi starejše uporabnike, ki so že upihnili 60 svečk. Njihovi uporabniki so tako samski, ločeni, ali pa starejši, ki le iščejo partnerja za popestritev življenja. Anonimnost in zasebnost je tisto, kar daje dodatno težo portalu.

Samski dajejo nov zagon

Morda bi si mislili, da je uporabnikov vse manj, a statistike kažejo, da je omenjeni portal izredno prepoznaven pri Slovencih. Od skupno 130 tisoč uporabnikov je kar 50 tisoč mesečno aktivnih uporabnikov, opažajo pa nenehen trend rasti uporabe servisa, k temu pa pozitivno prispevajo tudi okoliščine – samskih je namreč čedalje več.  

Od samskega staža do na svidenje!

V letu 2013 se je na ona-on.com do začetka decembra pridružilo več kot 23 tisoč novih uporabnikov, registriranih pa kot že prej omenjeno že več 130.000. Poslali so več kot 1,5 milijona sporočil pri dogovarjanju za zmenke, več kot 8 milijonkrat pa so se "polajkali" in spraševali za možnosti zmenka. Med seboj so poslali več kot 900.000 hitrih sporočil (IM klepet) in vročih voščilnic. In bistveno? Zabeležili so že 903 odjav novih parov z razlogom `Hvala, spoznala sva se pri vas, na svidenje!`, še ponosno dodaja Kogovšek.Za vse, ki ste samski in bi želeli preizkusiti ona-on.com, vabljeni, da do 15.1.2014 izkoristite brezplačno testiranje z možnostjo 50% popusta na plačljive storitve. Klikni tukaj in izkoristi brezplačen preizkus.

Prijavi se na e-novice!