ONDU pričel s proizvodnjo

Avtor Saba Resnik — 10.07.2013
Komentiraj!
Podjetje ONDU je slovenska zgodba o uspehu, saj je mlademu umetniku Elvisu Haliloviću preko Kickstarterja v kratkem času uspelo zbrati 110 tisoč dolarjev. Sedaj lahko z veseljem poročamo, da je ONDU ekipa pričela s proizvodnjo.
ONDU pričel s proizvodnjo

ONDU pričel s proizvodnjo. (Vir slike: kickstarter)

Elvis Halilović se z izdelavo preprostih fotoaparatov iz lesa, ki jih je poimenoval Pinhole Cameras, ukvarja že več let. Do danes je izdelal okoli 40 primerkov tovrstnih fotoaparatov, največji izmed njih naredi fotografije velike 3 x 4 metre, najmanjši pa fotografije, ki so velike le nekaj centimetrov. Pinhole Cameras fotoaparati se od klasičnih razlikujejo v tem, da za posnetke fotografij ne potrebujejo leč, posnete fotografije pa se tudi nekoliko razlikujejo od navadnih, saj jih krasijo posebni učinki.

Da bi zbral sredstva za nadaljnjo proizvodnjo lesenih fotoaparatov, se je Elvis odločil za zbiranje teh preko Kickstarterja. To je bila odlična ideja, saj je na Kickstarterju pridobil ogromno podpornikov in z njihovo pomočjo zbral 110 tisoč dolarjev. Inovativen produkt in odlična prezentacija sta Haliloviću omogočila, da je že v prvem dnevu uspel zbrati več kot 80 odstotkov zastavljenega cilja.

Z Elvisom smo se v času Kickstarter kampanje pogovarjali tudi mi. Kratek intervju >>

Pričetek proizvodnje

Ekipa ONDU se je najprej lotila izbire prave vrste lesa za izdelavo Pinhole Cameras fotoaparatov, izbire pravega dobavitelja in nato še nakupa novih orodij za obdelavo lesa.

Na sliki lahko vidite prvo pošiljko lesa, iz katere bo ekipa ONDU izdelala 100 fotoaparatov.

Prvo orodje za obdelavo lesa, ki ga bodo pri ONDU zamenjali, je vrtalnik, ki bo bolj učinkovit od trenutnega.

Ekipa se je domislila tudi nekaj zanimivih idej, s katerimi si bodo olajšali proizvodnjo - ena izmed teh je sistem za lepljenje stranic fotoaparata. Orodje za lepljenje so sestavili tako, da lahko drži skupaj več izdelkov hkrati in s tem pripomore k bolj učinkoviti proizvodnji.

Vir: kickstarter.com

shranjeno pod: , ,
Prijavi se na e-novice!