Ondu v drugo spet v polno!

Elvis Halilović, ki se je na platformi Kickstarter predstavil že leta 2013 s svojimi pinhole kamerami, se na Kickstarterju vnovič predstavlja več kot uspešno. Ekipa je namreč z drugo generacijo kamer že presegla zastavljeni cilj 20 tisoč dolarjev.
Ondu v drugo spet v polno!

Na sliki Elvis Halilović in njegova mama, zaslužna za nove embalaže (Vir slike: Kickstarter).

Cilj kampanje, ki se je začela 17. maja, je tako že presežen, kampanjo pa je v času pisanja članka podprlo že več kot 300 podpornikov. Ti so Haliloviću in ekipi, ki jo med drugim sestavljata tudi njegova mama, ki je zaslužna za novo embalažo, to so platnene vrečke, in brat Benjamin, namenili prek 27 tisoč dolarjev.

Podjetnik, ki se je leta 2013 prvič predstavil na Kickstarterju in zbral več kot 109 tisoč dolarjev s pomočjo 1.272 podpornikov, je z zbranimi sredstvi dokupil stroje za obdelavo lesa (za izdelavo kamer uporablja slovenski les), material in opremil domačo delavnico. Spomnimo še, da je ekipa leta 2013 samo v prvem tednu kar za petkrat presegla zastavljeni cilj.

Pinhole kamere so preprosti fotoaparati brez leč in objektiva, za delovanje pa uporabljajo klasičen filmski trak, ki kemično reagira na svetlobo. Delujejo s pomočjo majhne zaslonke, ki projicira svetlobo na fotografski film. Posebnost oziroma čar kamer je tudi to, da dokler uporabnik ne razvije filma, ne ve točno, kaj je posnel.

Z novo generacijo kamer Ondu podpornikom ponuja nekatere novosti. Zaslonka je po novem zaščitena z aluminijem, kamera ima hitrejši in natančnejši sprožilec, dodali so tudi močnejše magnetke, ki služijo pritrjevanju in lasersko vgravirane črte za lažje kadriranje. Kamere so izdelane iz javorjevega in orehovega lesa, premazane pa so s čebeljim voskom.

Če bodo podatki iz spletne strani KickTraq obveljali, si lahko štajerska ekipa obeta izjemen uspeh. Stran jim glede na trenutno podporo – dnevno pridobijo okoli 6.900 dolarjev sredstev, povprečna podpora na podpornika pa znaša 91 dolarjev – napoveduje dobrih 260 tisoč dolarjev sredstev.

Kampanjo lahko vse do 25. junija podprete tukaj >>

Na IndieGoGo se predstavljajo slovenska vina Palmieri >>

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje